AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız, Sağlık Bakanlığı tarafından Ağrı'ya 209 tabip ve 49 uzman tabip olmak üzere toplam 258 hekimin atandığını açıkladı. Yıldız, yeni hekimlerin göreve başlamasıyla kentteki sağlık kuruluşlarının insan kaynağının güçleneceğini belirterek, atamanın Ağrı'ya tek seferde gerçekleştirilen en büyük hekim atamalarından biri olduğunu söyledi.
Sağlık alanında yürütülen yatırımların yanı sıra hastanelerdeki hekim kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü ifade eden Yıldız, yeni kadroların vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimine katkı sağlayacağını kaydetti.
209 Tabip, 49 Uzman Tabip Atandı
Atamaların dağılımına ilişkin bilgi veren Yıldız, Ağrı'ya 209 tabip ile 49 uzman tabip kadrosu tahsis edildiğini belirtti.
Yıldız, açıklamasında, "Serhat şehrimiz Ağrı'mız adına son derece önemli bir müjdeyi hemşehrilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplam 258 hekimimizin ilimize atanmasıyla birlikte Ağrı'mız sağlık alanında çok önemli bir kadro gücüne kavuşuyor. Bu sayı, şehrimize bugüne kadar tek seferde gerçekleştirilen en büyük hekim atamalarından biri olması bakımından da büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.
Yeni hekimlerin mevcut sağlık kadrosuna katılmasıyla hizmet kapasitesinin artacağını ifade eden Yıldız, vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine kent içinde daha hızlı ulaşabilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Yıldız, "Hedefimiz, hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetine kendi şehrinde, daha hızlı ve daha güçlü imkânlarla ulaşabilmesidir. Yeni hekimlerimizin mevcut sağlık kadromuza katılması, bu hedefimize ulaşmamızda çok önemli bir katkı sağlayacaktır." dedi.
"Ağrı'nın İhtiyaçlarını Ankara'da Takip Ediyoruz"
Ağrı'nın sağlık alanındaki ihtiyaçlarının ilgili kurumlar ve bakanlıklar nezdinde takip edildiğini belirten Yıldız, sağlık yatırımlarının yanı sıra hastanelerdeki hekim ve sağlık personeli kapasitesinin artırılmasına yönelik girişimlerin devam ettiğini ifade etti.
Yıldız, "Bir taraftan sağlık yatırımlarımızı büyütürken diğer taraftan hastanelerimizin hekim ve sağlık personeli kapasitesini güçlendirmek için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Ağrı'nın talebini, ihtiyacını ve beklentisini Ankara'da güçlü bir şekilde dile getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.
Sağlık hizmetlerinde önceliğin erişilebilirlik ve hizmet kapasitesinin artırılması olduğunu belirten Yıldız, "Bizim için esas olan hemşehrilerimizin daha nitelikli, daha hızlı ve daha erişilebilir sağlık hizmeti almasıdır." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Memişoğlu ve Kilerci'ye Teşekkür
İlhami Yıldız, hekim atamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci'ye teşekkür etti.
Yıldız, Ağrı'nın sağlık alanındaki taleplerine verilen destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Memişoğlu'na, kentin ihtiyaçlarının Ankara'da takip edilmesi dolayısıyla da Milletvekili Kilerci'ye teşekkürlerini iletti.
"258 Hekimimiz Ağrı'mıza Hoş Geldi"
Ağrı'ya atanan hekimlere de seslenen Yıldız, "209 tabibimiz ve 49 uzman tabibimiz olmak üzere Ağrı'mıza atanan 258 hekimimizin her birine Serhat şehrimize hoş geldiniz diyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum. Bu büyük kazanımın Ağrı'mıza, hemşehrilerimize ve sağlık camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Yıldız, sağlık alanında Ağrı'nın ihtiyaçlarının takip edilmeye devam edileceğini belirterek açıklamasını tamamladı.