Ağrı'ya İki Hastane Haberi: Bakan Yerlikaya 2026 İçin Tarih Verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nda demokrasi, güvenlik, terörle mücadele ve yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, yeni hastanenin temelinin 2026 yılının ilk aylarında atılacağını, 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ise yıl sonu veya 2026'nın ilk aylarında hizmete gireceğini söyledi.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
4 dakika Okuma Süresi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Ağrı İl Başkanlığı tarafından Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamındaki Teşkilat Buluşması'na katıldı. Programda demokrasi, güvenlik, organize suçlarla mücadele, Terörsüz Türkiye süreci ve Ağrı'daki yatırımlara ilişkin konuşan Yerlikaya, kente yapılacak yeni hastanenin temelinin 2026 yılının ilk aylarında atılacağını açıkladı.

"Demokrasi Sandıkta Güçlenir"

Türkiye Yüzyılı'nın eser ve hizmet siyasetinin taçlandığı bir dönem olduğunu belirten Yerlikaya, bu vizyonun Ağrı'dan yükselerek Anadolu'ya ve dünyaya açıldığını söyledi.

AK Parti'nin 24 yıl önce milletin vicdanı, aklı ve basiretinden doğduğunu ifade eden Yerlikaya, partinin hukukun üstünlüğünü ve millet iradesini esas alan bir siyasetin taşıyıcısı olduğunu dile getirdi.

Yerlikaya, "Biz hiçbir zaman, hukuk tanımaz sokak çağrılarına, ülkemizi yurt dışına şikayet eden söylemlere prim vermedik, vermeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki, milletin iradesi sandıkta tecelli eder, demokrasi sokakta değil, sandıkta güçlenir" dedi.

Muhalefete Sokak Eylemi Eleştirisi

Ağrı'dan bir kez daha hatırlatmada bulunduğunu belirten Yerlikaya, "Muhalefet yapmayı sokak eylemi sananlara milletimiz asla itibar etmemiştir, etmeyecektir. Çünkü milletimiz, istikrarın, huzurun ve kardeşliğin değerini çok iyi bilir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde millet iradesini korumaya, demokrasiyi güçlendirmeye ve Türkiye'yi daha büyük hedeflere taşımaya devam edeceklerini söyleyen Yerlikaya, savunma, sağlık, spor, ulaşım, eğitim ve teknoloji alanlarında yapılan çalışmaları anlattı.

Silahlı Motosikletli Saldırılar Yüzde 76 Azaldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye genelinde motosikletle intikal edilerek ateşli silah kullanılan olay sayısının 2023 yılında bin 735 olduğunu söyledi.

Bu olayların geçen yıl yüzde 76 azalarak 415'e düştüğünü açıklayan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 675 bin personelin sahada görev yaptığını vurguladı.

1.273 Organize Suç Örgütü Çökertildi

Organize suç örgütlerine karşı yürütülen operasyonlara da değinen Yerlikaya, şehir eşkıyalarının vatandaşlara ve esnafa zarar vermesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Yerlikaya, "Bu kabine dönemimizde, düzenlediğimiz operasyonlarla bin 273 organize suç örgütünü çökerttik. Operasyonlar sonucu 15 bin 433 şahıs tutuklandı. 7 bin 453 şahıs hakkında da adli kontrol hükümleri uygulandı" dedi.

Terörsüz Türkiye Mesajı

Anadolu'nun bin yıllık kardeşliğin coğrafyası olduğunu dile getiren Yerlikaya, Terörsüz Türkiye hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve milletin iradesiyle gerçeğe dönüşen büyük bir yürüyüş olduğunu söyledi.

Yerlikaya, Türkiye'nin geleceğinin birlik, kardeşlik, büyük ve güçlü Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye Yüzyılı yolculuğunun Ağrı'dan yükseldiğini ifade etti.

Ağrı'ya Yeni Hastane Müjdesi

Ağrı'ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yerlikaya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüştüğünü açıkladı.

Yerlikaya, kente yapılacak yeni hastanenin temelinin 2026 yılının ilk aylarında atılacağını, 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ise yıl sonunda veya 2026 yılının ilk aylarında hizmete açılacağını söyledi.

Daha önce Ağrı'da vali olarak görev yaptığını hatırlatan Yerlikaya, kendisini kentte misafir olarak görmediğini ifade etti.

Yerlikaya'ya Ağrıspor Forması Hediye Edildi

Konuşmasının ardından teşkilat üyeleriyle toplu fotoğraf çektiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız tarafından Ağrıspor forması hediye edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ağrı'da Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nda Konuştu

Ali Yerlikaya: 'Demokrasi Sokakta Değil, Sandıkta Güçlenir'

ruken kilerci

ali yerlikaya ağrı

AĞRI ALİ YERLİKAYA

Bakan Yerlikaya Ağrı'da Açıkladı: 1273 Organize Suç Örgütü Çökertildi

ALİ YERLİKAYA İLHAMİ YILDIZ AĞRI

Ağrı'da İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Demokrasi, Güvenlik ve Kardeşlik Vurgusu

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları Ağrı'da Yapıldı: Yerlikaya Teşkilatla Bir Araya Geldi

Bakan Yerlikaya Ağrı'da Rakamları Açıkladı

Ağrı'ya İki Hastane Haberi: Bakan Yerlikaya Tarih Verdi

200 Yataklı Hastane Ne Zaman Açılacak? Yerlikaya Ağrı'da Açıkladı

200 Yataklı Hastane Ne Zaman Açılacak? Yerlikaya Ağrı'da Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ağrı'da

Kaynak: AA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor