Ağrı'nın Fırat Mahallesi'nde yaşayan Fatih ve Hatice Yılmaz çifti, Hiranur, Rabia, Havva, Berfin ve Tenzile isimli 4 yaşındaki beşizleri ile 8 yaşındaki kızları Ecrin Duru'nun bakımını üstlenerek, yaşadıkları ekonomik güçlüklere rağmen altı çocuklarıyla mutlu bir hayat sürdürüyor.

Oto elektrikçisi Fatih Yılmaz ile eşi Hatice Yılmaz, 4 yıl önce doğum süreci için Bursa'ya gitti. Özel bir hastanede tedavi gören Hatice Yılmaz, burada beş kız çocuğu dünyaya getirdi.

Yaklaşık üç ay yenidoğan ünitesinde kalan beşizlerin riskli süreci atlatmasının ardından aile bir süre Bursa'da yaşadı. Yılmaz ailesi, daha sonra çocuklarıyla birlikte Ağrı'ya döndü.

Beşizlerin İhtiyaçlarını Aynı Şekilde Karşılıyor

Çocuklarının birbirlerini kıskanmaması için büyük hassasiyet gösteren baba Fatih Yılmaz, beşizlerine aldığı elbise ve oyuncakların aynı renk ve özellikte olmasına dikkat ediyor.

Yılmaz, aynı özellikte dört ürün bulup beşincisini bulamadığında çocuklarından birinin üzülmemesi için alışveriş yapmaktan vazgeçiyor.

Havaların soğumasıyla zamanlarının büyük bölümünü evde geçiren beşizler, televizyon izleyerek ve birlikte oyun oynayarak vakit geçiriyor. Neşeli tavırlarıyla çevredekilerin de ilgisini çeken çocuklar, ailenin en büyük mutluluk kaynağı oluyor.

"Sağlıklı Olmaları Bize Yetiyor"

Halı sahada maç yaparken ayağını incittiği için bir süredir çalışamayan Fatih Yılmaz, zamanını evde çocuklarıyla geçiriyor.

En büyük mutluluklarının çocuklarının sağlığı olduğunu belirten Yılmaz, "Beşizlerimiz şu an 4 yaşındalar. Çok mutluyuz ve en azından beşizlerimizin sağlıklı olması bize yetiyor. Cumhurbaşkanımızı sevdiğimiz için bir kızımıza annesinin ismi olan Tenzile adını koyduk. Diğer kızlarımıza da Hiranur, Rabia, Havva ve Berfin adını verdik." dedi.

Beşizlerin doğumun ardından üç ay yoğun bakımda kaldığını anlatan Yılmaz, daha sonra çocuklarını evlerine getirdiklerini söyledi.

Yılmaz, "Beşizlerim Türkiye'nin ikinci beşizleri ve onlardan sonra başka beşizler de oldu ama Ağrı'nın tek beşizleri benim kızlarım. Ağrı'da ilk defa beşiz bebekler doğdu." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların İlgi Odağı Oluyorlar

Beşizleri parka götürdüğünde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Yılmaz, çocukların beşiz olup olmadığının sık sık sorulduğunu dile getirdi.

Beşizlerin bakımı sırasında en çok aynı beden ve renkte kıyafet bulmakta zorlandıklarını anlatan Yılmaz, çocuklarının birbirlerine alınan her şeyi istediğini söyledi.

Yılmaz, "Birine sakız, birine kek alsam kabul etmiyorlar. Birine bir şey alsam diğerleri de aynı şeyleri istiyor. Bu sefer de aralarında kavga başlıyor." diye konuştu.

Altı Kız Kardeş Birlikte Büyüyor

Beşizlerin ablası Ecrin Duru da kardeşleriyle birlikte oyun oynadığını ve keyifli vakit geçirdiğini söyledi.

Fatih ve Hatice Yılmaz çifti, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba gösterirken, yaşadıkları tüm güçlüklere rağmen altı kızlarının sağlıklı şekilde büyümesinden mutluluk duyuyor.

Ağrı'nın Tek Beşizleri 4 Yaşına Girmenin Mutluluğunu Yaşıyor
Ağrı'da 6 Kız Çocuklu Yılmaz Ailesinin Beşiz Mutluluğu
Ağrı Fırat Mahallesi'nde Yaşayan Beşizler İlgi Odağı Oldu
Ağrı'nın Tek Beşizleri Hiranur, Rabia, Havva, Berfin ve Tenzile Büyüyor
Fatih Yılmaz: Ağrı'nın Tek Beşizleri Benim Kızlarım
5 Kız Aynı Anda Dünyaya Geldi: Ağrı'nın Tek Beşizleri 4 Yaşında
6 Kız Çocuğuyla Mutlu Bir Yuva: Ağrı'nın Beşiz Ailesi
Fatih Yılmaz 6 Kız Babası Olmanın Mutluluğunu Anlattı
3 Ay Yoğun Bakımda Kaldılar, Şimdi Ağrı'nın İlgi Odağı Oldular
Fatih ve Hatice Yılmaz Çiftinin Beşizleri 4 Yaşına Giriyor
Yılmaz Ailesi, Beşizleri ve Ablaları Ecrin Duru ile Mutlu Bir Yaşam Sürüyor
Kaynak: AA