Ağrı Milletvekilleri "Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan" Mazbatalarını Aldı

2015 Genel Seçimlerinde Ağrı'dan milletvekili seçilen HDP'li Berdan Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan mazbatalarını aldı. Leyla Zana Ankara'da olduğu için mazbatasını Berdan Öztürk teslim aldı. Mazbataların ardından Adliye Sarayı önünde açıklama yapıldı.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
3 dakika Okuma Süresi

AĞRI - Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) 2015 Genel Seçimlerinde Ağrı milletvekili seçilen Berdan Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan mazbatalarını aldı.

LEYLA ZANA ANKARA'DAYDI, MAZBATASINI BERDAN ÖZTÜRK ALDI

Ağrı Adliyesi İl Seçim Kurulu Müdürlüğünde düzenlenen programda 3 milletvekili mazbatalarını teslim aldı. HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın Ankara'da olduğu belirtildi. Zana'nın mazbatasını ise HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk aldı.

Mukaddes Kubilay, Mehmet Emin İlhan ve Dirayet Dilan Taşdemir mazbata töreninde yer aldı

İl Seçim Kurulu Müdürlüğünden alınan mazbatalar, partililer tarafından milletvekillerine takdim edildi.

DİRAYET TAŞDEMİR'DEN MAZBATA SONRASI İLK AÇIKLAMA: "MÜCADELEYİ PARLAMENTO'DA YÜRÜTECEĞİZ"

Mazbatalarını aldıktan sonra Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, seçim sonucunun Ağrı ve Türkiye açısından önemli olduğunu söyledi.

Taşdemir, "Dört milletvekili arkadaşımızla mazbatalarımızı aldık. Halkımıza ve haklarımıza hayırlı olsun diliyoruz. Hepinizin bildiği gibi partimiz HDP hem Türkiye hem de Ağrı genelindeki seçimde büyük bir zafer ile çıktı" dedi.

HDP AĞRI MİLLETVEKİLLERİNDEN MAZBATA SONRASI BARIŞ VE DEMOKRASİ MESAJI

Ağrı HDP milletvekilleri mazbata sonrası adliye önünde basın açıklaması için toplandı

Halkın iradesini barış ve demokrasiden yana kullandığını belirten Taşdemir, "Şunu gösteriyor ki halklarımız iradesini barıştan ve demokrasiden yana koydu. Kürt sorununun demokratik çözümünden yana koydu" ifadelerini kullandı.

Taşdemir, bundan sonra da mücadeleyi parlamentoda sürdüreceklerini belirterek, "Bizler de bu halkın hizmetkarları, bu halkın gönüllüleri, çalışanları ve vekilleri olarak halkımız ile birlikte tüm alanlarda mücadele yürüttük. Bu halkımızın demokrasi ve barış mücadelesini bugünden sonra da parlamentoda yürüteceğiz" diye konuştu.

Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan mazbatasını teslim aldı

Açıklamasının sonunda Ağrı halkına teşekkür eden Taşdemir, "Tekrardan bizlere bu gururu yaşattıkları için Ağrı halkına teşekkür ederiz" dedi.

Berdan Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan mazbata töreni sonrası Ağrı adliyesi önünde yer aldı

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor