AĞRI - Ağrı Kalkınma Derneği (KA-DER) tarafından Türkiye Ulusal Ajansına sunulan proje kapsamında Avrupa Dayanışma Programı’nın ilk kafilesi Portekiz’e gönderildi.

Dernek Başkanı Ömer Yıldız, Avrupa Dayanışma Programı'nın gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal ve mesleki gelişimlerini destekleyen, yurt içi ve yurt dışında topluma fayda sağlayan projelerde gönüllü faaliyetlere katılmalarına imkan tanıyan bir Avrupa Birliği girişimi olduğunu belirtti.

Proje kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinin de yer aldığı 23 kişinin Portekiz'in Braga ve Barcelos şehirlerine gittiğini ifade eden Yıldız, katılımcıların gençlik merkezleri ve kamusal alanlarda gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklerde görev alacağını söyledi.

Yıldız, programa katılan öğrencilerin 37 günlük konaklama, cep harçlığı, yeme içme ile gidiş-dönüş giderlerinin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından karşılandığını kaydetti.

Katılımcıların proje süresince dil pratiği yapma, farklı kültürleri tanıma ve gönüllü faaliyetlerde yer alma imkanı bulacağını belirten Yıldız, gençlerin bu süreçte Türkiye'yi temsil edeceğini ifade etti.

Projenin 18-30 yaş aralığında, yurt dışına çıkış engeli bulunmayan ve pasaport alabilen gençlere açık olduğunu dile getiren Yıldız, desteklerinden dolayı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut ile Dış İlişkiler Koordinatörü Davut Dağabakan'a teşekkür etti.

ağrı kader avrupa portekiz proje2
ağrı kader avrupa portekiz proje1
ağrı kader avrupa portekiz proje3
Muhabir: Metin Karip