Ağrı İl Müftülüğü, kar altında yiyecek bulamayan yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı

Ağrı İl Müftülüğü, yoğun kar yağışı sonrası doğada yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için yemleme çalışması yaptı. İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı ve TDV Ağrı Şube sorumlusu Emrah Kaya’nın katıldığı çalışmada, belirli noktalara yiyecek bırakıldı. Arpacı, vatandaşlara da kış aylarında hayvanlar için yiyecek desteği çağrısında bulundu.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

AĞRI - Ağrı İl Müftülüğü, kentte etkili olan kar yağışının ardından doğada yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için yemleme çalışması gerçekleştirdi.

Ağrı İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı ile Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şube Sorumlusu Emrah Kaya, yabani hayvanların aç kalmaması için karlı arazide belirlenen noktalara yiyecek bıraktı.

Çalışma kapsamında, kış şartlarının ağırlaştığı bölgelerde yiyeceğe ulaşmakta güçlük çeken hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Ağrı İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı, yaptığı açıklamada, İslam'ın tüm canlılara karşı merhametli olunmasını emrettiğini belirtti.

Arpacı, "Rabbimiz, sadece insanlara değil tüm canlılara karşı merhametli olmamızı istemektedir. Peygamber Efendimizin rahmet vesilesi olarak gördüğü bu günahsız canlıları bizler hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Dinimizin bizden istediği gibi muhtaç olan hayvanların gerek beslenme gerekse barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamalıyız." dedi.

Özellikle soğuk ve karlı kış günlerinde vatandaşların da sokak hayvanları ile doğada yaşayan canlılar için ulaşabilecekleri alanlara yiyecek bırakmalarını istediklerini ifade eden Arpacı, bu konuda duyarlılık çağrısında bulundu.

Ağrı İl Müftülüğü, yabani hayvanlar için yiyecek bıraktı1

Ağrı İl Müftülüğü yabani hayvanlar için yiyecek bıraktı2

Ağrı İl Müftülüğü yabani hayvanlar için yiyecek bıraktı3

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor