AĞRI - Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hayati Aydemir, bazı marketlerde ürünlerin reyon fiyatlarının KDV eklenmeden gösterildiğini, kasada ise bu farkın tahsil edildiğini belirterek tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Aydemir, Ağrı'da tüketici derneği bulunmadığı için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak esnaf ile tüketici arasında köprü görevi üstlendiklerini söyledi.

Bazı marketlerde ürün fiyatlarının olduğundan düşük gösterildiğini ifade eden Aydemir, "Bazı marketler ürünleri ucuz göstermek adına reyon fiyatlarına KDV eklemiyor. Vatandaşlarımız da bu fiyatları görerek alışverişini yapıyor. Kasaya gelen ürünlere bu defa KDV eklenerek para tahsil ediliyor. Alışveriş yaparken vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.

"REYON FİYATLARI GÖRÜNÜR YERLERE ASILMALI"

Tüketicilerden bu konuda sürekli şikayet aldıklarını ve durumu ilgili birimlere ilettiklerini belirten Aydemir, reyon fiyatlarının tüketicinin kolayca görebileceği yerlere asılması gerektiğini vurguladı.

Aydemir, "İnsanlarımız birçok sektörde güven bunalımı yaşıyor. Kasaplar arasında yaşanan rekabet ve güvensizlik birçok vatandaşın büyük marketlerden alışveriş yapmasına neden oldu. Bizler vatandaşımızın daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda alışveriş yapması için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Kentte açılan modern iş yerlerinin vatandaşın esnafa güvenini artıracağını dile getiren Aydemir, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde standartlarını yükseltmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA