Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tanı hizmetlerini hızlandırmak ve MR randevularındaki bekleme süresini azaltmak amacıyla ikinci MR cihazı hizmete alındı. Yapay zekâ destekli görüntü işleme yazılımına sahip yeni cihaz sayesinde mevcut durumda ortalama 25 gün olan MR bekleme süresinin 6-7 güne düşürülmesi planlanıyor.
MR Randevularındaki Bekleme Süresi Kısalacak
Yeni cihazın devreye alınmasıyla hastanenin görüntüleme kapasitesinin önemli ölçüde artması bekleniyor. Sistemin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasının ardından günlük 300 MR tetkikine ulaşılması hedefleniyor.
Cihazda bulunan yapay zekâ destekli görüntü işleme yazılımının çekim sürelerini kısaltacağı, daha net ve güvenilir görüntüler elde edilmesine katkı sağlayacağı belirtildi.
Hastanede Günde 3 Bin 700 Hasta Muayene Ediliyor
Ağrı Valisi Mustafa Koç, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmanın ve vatandaşların tanı ile tedavi süreçlerini hızlandırmanın öncelikli hedefler arasında yer aldığını söyledi.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 370 yatak kapasitesi, 193 hekim kadrosu ve 50 aktif poliklinikle hizmet verdiğini belirten Koç, hastanede MHRS doluluk oranının yüzde 99 olduğunu ifade etti.
Koç, hastanede günlük ortalama 3 bin 700 hastanın muayene edildiğini kaydetti.
Görüntüleme ve Tanı Hizmetlerinin Mevcut Durumu Açıklandı
Hastanedeki tanı hizmetlerinin randevu sürelerine ilişkin bilgi veren Vali Koç, MR için ortalama 25 gün, ultrasonografi ve Doppler işlemleri için yaklaşık 90 gün bekleme süresi bulunduğunu belirtti.
EEG işlemlerinde bekleme süresinin 3 gün olduğunu aktaran Koç, EMG hizmetinin aynı gün verildiğini söyledi. EKO, mamografi ve kemik dansitometri işlemlerinin ise randevusuz gerçekleştirildiğini ifade etti.
İleri Düzey MR Tetkikleri Daha Ayrıntılı Yapılacak
Yeni MR cihazının yüksek çözünürlüklü görüntüleme kapasitesi sayesinde prostat MR ve meme MR gibi ileri düzey tetkiklerde daha ayrıntılı sonuçlar elde edilmesi bekleniyor.
Vali Koç, cihazın tanı süreçlerinin daha hızlı, etkin ve güvenilir biçimde yürütülmesine katkı sağlayacağını belirtti.