Ağrı'nın Diyadin ilçesinde akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.
Edinilen bilgilere göre olay, Diyadin'e bağlı Oğuloba köyünde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Koyunlarını otlatmaya çıkaran R.B. ile oğlu M.B., akrabaları olduğu belirtilen M.B. ve B.B. kardeşlerle arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışmaya başladı.
Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre M.B., yanında taşıdığı tabancayla kardeşler M.B. ve B.B.'ye ateş etti.
Açılan ateş sonucu B.B., başına isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Kardeşi M.B. ise ağır yaralandı.
İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı M.B., 112 Acil Sağlık ekiplerince önce Diyadin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Buradaki ilk müdahalenin ardından Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen M.B.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Olay yerinde hayatını kaybeden B.B.'nin cenazesi Diyadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şüpheli M.B. ile babası R.B. gözaltına alındı.