Ağrı Dağı’nda 4.700 metrede kayıp dağcı için ekipler zamana karşı yarışıyor
Ağrı Dağı’nda mahsur kalan dağcılara müdahalenin ardından kaybolan S.Y. için arama çalışmaları sürüyor. Valilik açıklamasına göre, 4 dağcı kurtarıldı. Kayıp kişi için yürütülen çalışmalara 52 personel ile hava araçları ve teknik ekipmanlar katılıyor. Arama faaliyetleri, zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen koordineli şekilde devam ediyor.
AĞRI – Ağrı Dağı’nın Doğubayazıt ilçesi sınırlarında mahsur kalan dağcılara yönelik müdahalenin ardından kaybolan S.Y. isimli dağcıyı bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları, 52 personelin katılımıyla sürdürülüyor.
Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 22 Mart Pazar günü öğleden sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarda, bir grup dağcının yaklaşık 4 bin 700 metre rakımda mahsur kaldığı ve hipotermi riski altında olduğu bildirildi.
İhbar üzerine ilk aşamada Özel İdare, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma ve AFAD ekiplerinden oluşan 19 personel, 5 araç ve 2 iş makinesi bölgeye sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına başlandı.
Bölgede yapılan incelemelerde, rehber eşliğinde tırmanış yapan 5 kişilik gruptan 4 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirlenerek ekipler tarafından güvenli alana indirildi.
S.Y. isimli kişinin ise daha düşük rakımdaki kamp alanına dönmek üzere gruptan ayrıldığı ancak kamp alanına ulaşmadığının tespit edilmesi üzerine arama çalışmaları bu kişi üzerinde yoğunlaştırıldı.
Açıklamada, 23 Mart Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma timleri koordinasyonunda yürütülen çalışmalara hava unsurlarının da dahil edildiği bildirildi.
Bu kapsamda jandarma envanterine ait keşif uçağı ile emniyet birimlerine ait insansız hava araçlarının bölgede arama faaliyetlerine katıldığı, ayrıca profesyonel dağcılardan oluşan ekiplerin de bölgeye yönlendirildiği kaydedildi.
Arama kurtarma çalışmalarının 11 araç, 3 iş makinesi, 1 jandarma keşif uçağı, 2 İHA, 3 dron ve toplam 52 personel ile akşam saatlerine kadar sürdürüldüğü belirtildi.
Açıklamada, kayıp şahsın bulunmasına yönelik çalışmaların olumsuz hava şartları ve zorlu arazi koşullarına rağmen kontrollü ve aralıksız şekilde çok yönlü olarak devam ettiği ifade edildi.






Yorumlar 0
Yorum yap
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.