Ağrı'da 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okulların yeni döneme hazırlanmasına yönelik çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'nda; öğrenci güvenliği, akademik başarı, merkezi sınavlara hazırlık, okul binalarının fiziki ihtiyaçları ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülecek çalışmalar ilçe bazında ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Eğitim Müfettişleri Başkanı İbrahim Gökalp, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Neriman Karakoç ve Edip Erdoğan, ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri katıldı.

2026/70 Sayılı Genelge Kapsamındaki Çalışmalar Ele Alındı

Toplantı, 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin iş ve işlemleri düzenleyen 2026/70 sayılı Genelge kapsamında Ağrı genelinde yürütülecek çalışmaların sunumuyla başladı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem-Değer-Eylem ve Beceriler Çerçevesi kapsamında yapılacak çalışmalar değerlendirilirken, ilçelerin yeni eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıkları da ayrı ayrı ele alındı.

Okulların Fiziki ve Teknik İhtiyaçları Gündemdeydi

Yeni dönem öncesinde eğitim kurumlarının fiziki, teknik ve idari açıdan hazır hale getirilmesi toplantının önemli gündem başlıklarından biri oldu.

Okullarda yürütülen bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra güçlendirme, doğalgaz dönüşümü, ısınma, enerji, temizlik, donatım ve eğitim materyali ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik süreçler değerlendirildi.

LGS ve YKS Hazırlıkları İlçe Bazında Değerlendirildi

Toplantıda öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar da görüşüldü.

İlçeler bazında başarı hedeflerinin belirlenmesi, ölçme ve değerlendirme sonuçlarının analiz edilmesi, öğrenme eksiklikleri ile öğrenme kayıplarının giderilmesine yönelik planlamalar ele alındı.

LGS ve YKS başta olmak üzere merkezi sınavlara hazırlık süreçlerinin yanı sıra öğrencilerin MEBİ ve EBA platformlarını daha etkin kullanmalarına yönelik çalışmalar da gündeme geldi.

Rehberlik ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Görüşüldü

Öğrencilerin yalnızca akademik değil, sosyal ve duygusal gelişimlerinin de desteklenmesi amacıyla rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu doğrultuda yapılacak planlamalar üzerinde duruldu.

Okul Servisleri ve Öğrenci Güvenliği İçin Tedbirler Ele Alındı

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenci güvenliğine ilişkin alınacak tedbirler de kapsamlı şekilde görüşüldü.

Taşımalı eğitim hizmetleri, okul servislerinin güvenliği, servis araçlarının uygunluğu ve yüklenici firmaların sorumlulukları değerlendirilirken, okul çevreleri ile eğitim kurumlarında öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, mevcut risklerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin süreçler de toplantının gündeminde yer aldı.

Personel, Bütçe ve Mesleki Eğitim Süreçleri Değerlendirildi

Toplantıda personel durumu, norm kadro, izin ve özlük işlemleri ile eğitim kurumlarının bütçe ve ödeme süreçleri de görüşüldü.

Özel öğretim kurumlarının iş ve işlemleri ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarında yürütülen staj ve işletmelerde mesleki eğitim süreçleri hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

"Maarifin Kalbinde Oyun" Teması Uygulanacak

2026-2027 eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bütüncül eğitim anlayışı doğrultusunda uygulanacak "Maarifin Kalbinde Oyun" teması kapsamında ilçelerde gerçekleştirilecek çalışmalar da masaya yatırıldı.

İlçeler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi, başarılı eğitim uygulamalarının ve iyi örneklerin paylaşılması, ortak çalışma alanlarının geliştirilmesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje ve programların uygulanma durumları değerlendirildi.

Toplantı, ilçe milli eğitim müdürlerinin görüş, öneri ve değerlendirmelerinin alınmasının ardından sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ