AĞRI - ABDULLAH SÖYLEMEZ - Ağrı'da bahar aylarında yüksek rakımlı bölgelerde kış şartları sürerken, ovada baharın etkisiyle hayvanlar meralarda otlatılmaya başlandı. Kentte bir yanda karla kaplı dağlar, diğer yanda yeşeren araziler dikkat çekiyor.

Kentin yüksek kesimlerinde bulunan köylerde kar kalınlığı yer yer bir metreyi bulurken, dağlarda bu seviyenin yaklaşık 2 metreye ulaştığı bildirildi. Evlerin karla kaplandığı bölgelerde yaşam zorluğunu sürdürüyor.

Buna karşın ovada, karların erimeye başlamasıyla birlikte besiciler, kış boyunca ahırlarda tuttukları büyükbaş hayvanları meralara çıkardı. Kentte aynı anda hem kış hem bahar manzaraları gözlemleniyor.

"KARLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Besici Halis Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yılların en zorlu kışlarından birini yaşadıklarını belirterek, "Kışımız daha bitmedi, kar altındayız. Karla mücadele ediyoruz. Her sene bu zamanlar kar erimişti. Dağlarda yaklaşık 2 metre, köylerde ise bir metreyi bulan kar kalınlığı var. Baharı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ağrı'da yüksek kesimlerde kış şartları etkisini sürdürürken, ovada baharın etkisiyle oluşan görüntüler dronla görüntülendi.

baharın yaşanıyor dağlarda kış, ovada güzellikleri Ağrı'da 1
Ağrı'da baharın ovada dağlarda güzellikleri kış, yaşanıyor 2
Ağrı'da dağlarda kış, yaşanıyor güzellikleri ovada baharın 3
ovada yaşanıyor dağlarda kış, baharın güzellikleri Ağrı'da 4
ovada baharın dağlarda Ağrı'da kış, yaşanıyor güzellikleri 5
güzellikleri kış, dağlarda baharın ovada yaşanıyor Ağrı'da 6
baharın Ağrı'da kış, yaşanıyor güzellikleri dağlarda ovada 7
güzellikleri ovada kış, Ağrı'da baharın dağlarda yaşanıyor 8
güzellikleri yaşanıyor Ağrı'da baharın kış, dağlarda ovada 9
kış, yaşanıyor ovada Ağrı'da dağlarda baharın güzellikleri 10
baharın Ağrı'da ovada dağlarda güzellikleri yaşanıyor kış, 11
Kaynak: AA