Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın nedeniyle hastanede panik yaşandı. Teknik birimlerin bulunduğu jeneratör odasında sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine hastaneye çok sayıda itfaiye ekibi, AFAD personeli ve takviye ambulans sevk edildi. Yangınla birlikte oluşan yoğun duman, havalandırma sistemi aracılığıyla binanın katlarına yayıldı.

Dumanın hastane koridorlarına dolması üzerine hastane yönetimi acil durum protokolünü devreye aldı. Güvenlik amacıyla poliklinik hizmetleri durduruldu. Muayene sırası bekleyen vatandaşlar binadan uzaklaştırıldı.

Yatan hastalar ile acil serviste bulunan vatandaşların dumandan etkilenmemesi için tahliye işlemlerine başlandı. Polis ekipleri de hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı ve giriş çıkışları kontrol altına aldı.

Durumu kritik olan bazı hastaların çevre hastanelere sevk edildiği bildirildi. İtfaiye ekiplerinin hastanedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İHA