Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER) tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Dünya Çocuk Hakları Günü Konferansı, Ağrı'da geniş katılımla gerçekleştirildi. Programda çocukların korunması, haklarının geliştirilmesi ve toplumda çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturulmasının önemi değerlendirildi.

Protokol ve Akademisyenler Konferansa Katıldı

Konferansa Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Vali Yardımcısı Tuncay Karataş, İl Emniyet Müdürü Göksel Önder ile UDER Başkanı Yusuf Yıldırım katıldı.

Programda ayrıca kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler yer aldı.

Çocuk Haklarına İlişkin Görüşler Paylaşıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını UDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yıldırım yaptı.

Program, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin'in konuşmasıyla devam etti. Doç. Dr. Serkan Cengiz, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış da çocuk hakları alanındaki görüş ve değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.

Çocukların Korunmasına Dikkat Çekildi

Konferansta çocukların korunması, sahip oldukları hakların geliştirilmesi ve toplumun farklı kesimlerinde çocuk haklarına yönelik bilinç oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Program, katılımcılara plaket takdim edilmesinin ardından gerçekleştirilen kapanışla sona erdi.

UDER Çalışmalarını Sürdürecek

Ulusal Çocuk Hakları Derneği, çocukların üstün yararını merkeze alan çalışmalarına Ağrı ve çevresinde devam edeceğini ve bu alanda farkındalık oluşturmaya yönelik faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

UDER'den Dünya Çocuk Hakları Günü Konferansı1
UDER'den Dünya Çocuk Hakları Günü Konferansı2
UDER'den Dünya Çocuk Hakları Günü Konferansı3
UDER'den Dünya Çocuk Hakları Günü Konferansı4
Kaynak: HABER MERKEZİ