AĞRI - Ağrı Valisi Mustafa Koç, Taşlıçay ilçesinde "Memiş Dayı" olarak bilinen 78 yaşındaki Orhan Turan'ı yaşadığı konteynerde ziyaret etti.

Vali Koç, genç yaşlarda başlık parası nedeniyle evlenemediği kadını yıllardır bekleyen Turan ile sohbet ederek hayat hikayesini dinledi. Ziyaret sırasında Turan, kendi yazdığı şiiri okuyarak duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

"BİR ÖMÜR BOYU SADAKAT VE SABIR"

Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Vali Mustafa Koç, Turan'ın hayat hikayesinden etkilendiğini belirterek, "Taşlıçay ilçemizde Memiş Dayı'nın gönül hikayesine tanıklık ettik. 78 yaşındaki Memiş Dayı, ömrünün tam 60 yılını sevdiğini bekleyerek geçirmiş. Dile kolay, bir ömür boyu sadakat, sabır ve sevdayla yoğrulmuş bir hayat." ifadelerini kullandı.

Turan'ın yazdığı şiirlerin duygularının derinliğini yansıttığını aktaran Koç, "Sevdasına sadık kalmış bir yürekten dökülen dizeler hepimizi derinden etkiledi. Sevmek, ancak bu kadar içten, bu kadar güzel anlatılabilirdi." dedi.

"BEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orhan Turan ise, "Sayın Valimizin ziyareti beni çok mutlu etti. 60 yıldır bekliyorum. İlk günkü gibi beklemeye de devam edeceğim. Ben, sevdiğimin bir gün geri döneceğine yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Vali Koç, ziyaretin ardından Turan'a sağlık ve huzur dileklerinde bulundu.

Kaynak: İHA