375 Aday Katılacak: ÖZYES Ağrı'da İlk Kez AİÇÜ'de Yapılıyor

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında ÖSYM tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde ilk kez gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavı başladı. Sınava 375 adayın katılacağını belirten Rektör Prof. Dr. İlhami Gülçin, öğrencilere başarılar diledi.

Cemil Karip
Cemil Karip
Editör
Yayınlanma
3 dakika Okuma Süresi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında düzenlenen Özel Yetenek Sınavı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde ilk kez gerçekleştirilmeye başlandı. Toplam 375 adayın katılacağı sınav öncesinde öğrencilerle bir araya gelen AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, adaylara başarı dileklerini iletti.

Sınav alanındaki öğrencilerle görüşen Prof. Dr. Gülçin, üniversitenin spor altyapısı, tesisleri ve akademik kadrosuyla öğrencilerin hedeflerine ulaşmasına destek vermeyi amaçladığını belirtti.

"Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız"

ÖZYES'e katılan adaylara başarılar dileyen Gülçin, "Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak Spor Dostu Kampüsümüz, modern spor tesislerimiz ve nitelikli akademik kadromuzla öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları için her zaman yanlarındayız. Sınava katılan tüm adaylara gönülden başarılar diliyorum" dedi.

Sınava 375 Aday Katılacak

AİÇÜ'de gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavına 375 aday öğrencinin katılacağını açıklayan Prof. Dr. Gülçin, sınavın adayların fiziksel ve zihinsel potansiyellerini göstermeleri açısından önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

Gülçin, "Özel Yetenek Sınavı, öğrencilerimizin hem fiziksel hem de zihinsel potansiyellerini ortaya koydukları, gelecekteki mesleki hayatlarına yön veren önemli bir aşamadır" ifadelerini kullandı.

Spor Tesisleri Ve Akademik Altyapı Vurgusu

Üniversitenin Spor Dostu Kampüs anlayışıyla öğrencilere yalnızca akademik eğitim sunmadığını belirten Gülçin, modern spor tesisleri, güçlü altyapı ve alanında yetkin akademik kadroyla gençlerin gelişimini desteklediklerini söyledi.

Gülçin, öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanda başarılı bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Bizler, öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları ve hayallerini gerçekleştirmeleri için her zaman yanlarında olacağız" dedi.

Prof. Dr. İlhami Gülçin, Özel Yetenek Sınavının düzenlenmesine katkı sağlayan AİÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi, ÖSYM Ağrı İl Sınav Koordinatörlüğü ve görevli personele teşekkür etti.

Ağrı'da ÖZYES Heyecanı: AİÇÜ'de 375 Aday Sınava Katılacak

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde İlk ÖZYES Sınavı Başladı

Ağrı'da 2025 ÖZYES Sınavı 375 Adayın Katılımıyla Gerçekleştiriliyor

AİÇÜ, Ağrı'da İlk Kez Özel Yetenek Sınavına Ev Sahipliği Yapıyor

Ağrı'da ÖSYM Özel Yetenek Sınavı İçin Adaylar Ter Dökecek

Rektör Prof. Dr. İlhami Gülçin'den ÖZYES'e Giren 375 Adaya Başarı Mesajı

Kaynak: Haber Merkezi

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor