Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde 28 odadan oluşan ve 110 milyar liraya mal olan Hüseyin Yavuzdemir Konukevi, 28 Şubat 2004 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir tarafından açılışı gerçekleştirilen tesisin, ilçeye gelen misafirler ile öğretmenlerin konaklama ihtiyacına katkı sağlaması amaçlanırken, elde edilecek gelirin çoğunun köy okullarının onarımında kullanılması planlandı.

Açılış töreninde konuşan Vali Hüseyin Yavuzdemir, konukevinin hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilçeye gelen misafirlerin ve öğretmenlerin daha rahat ve nezih bir ortamda kalabileceklerini söyledi.

Vali Yavuzdemir Temizlik Konusunda Uyardı

Konukevinde temizliğe özellikle önem verilmesini isteyen Yavuzdemir, tesisin düzenli olarak kontrol edileceğini belirtti.

Yavuzdemir, "Tüm personelimizin burada temizliğe dikkat edeceğine inanıyorum. Yine zaman, zaman bizler de temizliği kontrol edeceğiz. Temiz olmadığını gördüğüm an ismimi burada kullandırmam" dedi.

28 Odalı Konukevi 110 Milyar Liraya Mal Oldu

Taşlıçay Kaymakamı Atilla Kantay ise Vali Hüseyin Yavuzdemir'in Ağrı'ya yaptığı katkılar nedeniyle tesise "Hüseyin Yavuzdemir Konukevi" adının verildiğini söyledi.

Konukevinin toplam 28 odadan oluştuğunu ve 110 milyar liraya mal olduğunu açıklayan Kantay, odaların büyük bölümünün tek kişilik olarak düzenlendiğini belirtti.

Tesisin ilk etapta öğretmenlere kiraya verileceğini ifade eden Kantay, konukevinin aynı zamanda köy okullarına kaynak sağlayacağını kaydetti.

Kantay, "Konuevimizden elde ettiğimiz gelirin çoğu ile köy okullarımızın onarımını yaptıracağız" dedi.

Gelirin Çoğu Köy Okullarının Onarımına Ayrılacak

Konukevinden sağlanacak gelirin önemli bir bölümünün Taşlıçay'a bağlı köylerdeki okulların onarımında değerlendirilmesinin planlanması, tesisin konaklama hizmetinin yanı sıra eğitim alanına da katkı sağlamasını hedefledi.

Konuşmaların ardından konukevinin açılışı Vali Hüseyin Yavuzdemir tarafından gerçekleştirildi. Tesis daha sonra basın mensuplarına tanıtılırken, açılış programı verilen kokteylle sona erdi.

Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Kaymakam Atilla Kantay Taşlıçay Konukevi Açılışına katıldı
Kaynak: İHA