
Van'ın Gürpınar ilçesinde yasaklı yaban keçisi avı yapan şahıs, jandarma tarafından 3 saat içerisinde suç aletiyle yakalandı, 20 bin 119 TL ceza kesildi.
VAN (İHA) - Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Van Şube Müdürlüğü ekipleri, Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesi karayolu üzerinde, 7 Haziran 2025 günü saat 14.00 sularında bir şahsın, avlanması yasak olan yaban keçi türlerini av tüfeği ile hedef aldığı sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerle ortaya çıktı. Jandarma birimlerine de haber verilerek ivedi olarak bölgeye hareket edildi. Olayın olduğu karayolu üzerinde ve geniş bir alanda jandarma birimleri ile yapılan kontrollerde, yaban keçilerinin vurulduğuna dair herhangi bir iz tespit edilmedi. Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili istihbarat destekli yürüttükleri titiz çalışmalar sonucunda 3 saat içerisinde şüpheli Y.S. (20) isimli şahsı suç aleti ile birlikte yakaladı. Y.S. hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 20 bin 119 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, çevre güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 'Genel Güvenliği Tehlikeye Atma' suçundan adli işlem başlatıldı" ifadelerine yer verildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Van'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Gürpınar, Jandarma, Sosyal medya, Van, Van İl Jandarma Komutanlığı, Van Valiliği gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.