Erzurum Güncel

Ulusal su ürünleri sempozyumunun 21'incisi Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu doğrultusunda yerel ve bölgesel kalkınma hedefiyle birçok başarılı proje, çalıştay ve sempozyuma ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi bu kapsamda "21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu" ile alanında öncü bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu doğrultusunda yerel ve bölgesel kalkınma hedefiyle birçok başarılı proje, çalıştay ve sempozyuma ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi bu kapsamda "21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu" ile alanında öncü bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Erzurum - Onursal Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın yaptığı ve 15-16 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen programın açılış konuşmalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin ile Sempozyum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Arslan yaptı. Online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen sempozyumda; alanında yetkin bilim insanları ve sektör temsilcileri, su ürünleri sektörünün akademik çalışmaları, mevcut durumu ve ihtiyaçlarını değerlendirerek; önemli tespitler ortaya koydular.

Sempozyumda 51 Bildiri Sözlü Olarak Sunuldu

Su Ürünleri akademik camiası tarafından yoğun ilgi ile takip edilen sempozyumda, 16 Üniversite ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve Sahil Güvenlik Komutanlığından su ürünleri konusunda 51 adet sözlü bildirinin sunulduğunu aktaran Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Telat Yanık, üç tarafı denizlerle çevrili olan ve su kaynakları bakımından zengin bir coğrafyada yer alan ülkemizde bu alanla ilgili yaşanan sorunlara çözüm olabilecek projelerin üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Su Ürünlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Sempozyum hakkında kısa bilgiler veren Sempozyum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Arslan ise 40 yıla yakın bir süredir devam eden sempozyumun önemine değindi. Arslan: "Deniz ve iç su ortamlarında meydana gelen ekolojik sorunlar, biyo-çeşitlilik, içsu ve denizlerde balık stoklarının azalması, balıkçılık kaynaklarının korunması ve verimli işletilmesi, su ürünleri üretimi, üretimin arttırılması gibi çeşitli sorunlar, neden-sonuç ilişkileri ve çözümler 21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunda masaya yatırıldı.

Sektörün sorun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı, özellikle pazarlama ve istihdam sorunlarının çözülmesi adına böylesine önemli bir sempozyumun düzenlenmesinde destek olan başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere düzenleme heyetine, kurum müdürlerine, sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, kayıt altına alınan oturumların faydalı olacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Soru-cevap bölümleriyle devam eden sempozyum, su ürünleri sektörünün mevcut durumunun derinlemesine müzakere edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Erzurum haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Erzurum Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
  • Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzurum'un dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Atatürk Üniversitesi, Atilla Keskin, Erzurum, Ömer Çomaklı, Rektör, Tarım ve Orman Bakanlığı, Telat Yanık gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
  • Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
  • Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
  • Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir