Ekonomi

Siemens Healthineers, yenilikçi çözümlerini TÜRKRAD 2022'de tanıttı

Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel:
- "TÜRKRAD 2022'deki çözümlerimizin bu kadar yüksek bir ilgi görmesi de sağlık sektörümüzün ve değerli sağlık profesyonellerimizin beklentilerine ve ihtiyaçlarına doğru yanıtlar sunduğumuzun bir göstergesi"

İSTANBUL - Siemens Healthineers, görüntüleme alanındaki yenilikçi teknolojilerini 43. Ulusal Radyoloji Kongresi'nde (TÜRKRAD) tanıttı.

Siemens Healthineers'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de radyoloji alanının en önemli etkinliği olan Ulusal Radyoloji Kongresi, 1-5 Kasım'da gerçekleşti. Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcilerini Antalya'da buluşturan 43. TÜRKRAD'ın odağındaki "yaşlanma ve dejeneratif süreçler" ile "yapay zeka" konuları bilimsel programlar ve oturumlarda ele alındı.

Kongre kapsamında düzenlenen fuarda ise sağlık sektörünün önde gelen şirketleri, yenilikçi ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu. Sağlık sektörü için geleceğin çözümlerini bugünden sunan Siemens Healthineers Türkiye, TÜRKRAD 2022'deki standında ultrason cihazlarına ek olarak yapay zeka, derin öğrenme ve photon-counting gibi yeni teknolojilere sahip çözümleriyle katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kongrede, sağlık profesyonelleri tarafından en çok ilgi gören çözümlerden biri de Siemens Healthineers'ın inovatif yaklaşımının görüntüleme alanındaki en yeni örneklerinden biri olan Microsoft HoloLens 2 destekli Cinematic Reality uygulaması oldu. 2 boyutlu bilgisayarlı tomografi görüntülerini yapay zeka yardımıyla gerçekçi 3 boyutlu görüntülere dönüştüren teknoloji ile kullanıcı, 3 boyutlu hologramları görebiliyor ve görüntülerle gecikme olmaksızın etkileşime girebiliyor. Söz konusu teknoloji, cerrahi müdahaleleri planlamak, sağlık profesyonellerini eğitmek, hastalara vücutlarında aslında ne olduğunu göstererek onların prosedüre hazırlanmasına ve endişelerinin azalmasına yardımcı olmak için kullanılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, sağlık hizmetlerini dijitalleştirerek sağlık ekosistemini güçlendirme odağında pazara 65'ten fazla yapay zeka destekli ürün sunduklarını belirterek, "Yapay zeka destekli ürünlerimizle verimli operasyonların, bakıma erişimin, daha öngörülebilir ve kişiselleştirilmiş sağlık hizmetlerine katkı sağlıyoruz. Her yıl katıldığımız ve bir parçası olmaktan mutluluk duyduğumuz TÜRKRAD 2022'deki çözümlerimizin bu kadar yüksek bir ilgi görmesi de sağlık sektörümüzün ve değerli sağlık profesyonellerimizin beklentilerine ve ihtiyaçlarına doğru yanıtlar sunduğumuzun bir göstergesi. Dijitalleşme, sağlık hizmetlerini her yönden değiştirmeye devam edecek ve biz de geçmişten bugüne olduğu gibi sağlık sektörünün değişime en iyi şekilde yanıt vermesini sağlayacak çözümler geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

- Siemens Healthineers Radyoloji Ödülü 14. kez sahiplerini buldu

TÜRKRAD 2022'nin son gününde, Türk radyolojisinin gelişimine katkı sağlamak ve genç radyologların uluslararası platformlardaki etkinliğini artırmak amacıyla Siemens Healthineers Radyoloji Ödülü töreni gerçekleştirildi. Bu yıl 14. kez verilen Radyoloji Ödülü'ne Dr. Yusuf Kenan Çetinoğlu layık görüldü.

Sağlık sektöründe yapay zekanın öncülerinden Siemens Healthineers, kongre kapsamında Yapay Zeka İnovasyon Yarışması düzenledi. Yaklaşık 40 adayın katıldığı yarışmanın ön eleme aşamasında jüri değerlendirmesi sonucu son 20'ye kalan ekipler, 4 Ekim'de proje sunumlarını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Oğuz Dicle, Prof. Dr. Mustafa Harman, Prof. Dr. Şükrü Mehmet Ertürk, Prof. Dr. Mustafa Nasuh Özmen ve Prof. Dr. Abdullah Utku Şenol'dan oluşan jüri, TÜRKRAD 2022'nin kapanışında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin kazananlarını belirledi.

Birincilik ödülünü kazanan Özüm Tunçyürek ECR Kongresi'ne katılmaya hak kazanırken, ikinci olan Murat Yüce'ye TÜRKRAD 2023 kaydı, üçüncü olan Mustafa Burak Karadenizli'ye ise 2023 MR Kongresi'ne katılım davetiyeleri hediye edildi. Kaynak: AA

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir