Alzheimer hangi bölüm bakar, Alzheimer hastasına hangi doktorlar bakar?

Alzheimer hastalığına doktor olarak nöroloji, psikiyatri ve geriatri uzmanları bakar. Genelikle Alzheimer hastasına ayrılan vakit normalden çok daha uzun sürelerdir. Bölüm olarak bu konuda uzmanlaşmış nöroloji, psikiyatri ve geriatri uzmanları Alzheimer ve demans hastalarına bakabilirler. Alzheimer hastasının gitmesi gereken 3 bölüm mevcuttur. Bunlar: Dahiliye, Geriatri (yaşlılık hastalıkları) ile Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)'dır.

Tanısının konmasında diğer tıbbi durumları ayırt edebilmek için biyokimyasal testler, hormon testleri, karaciğer fonksiyonları incelenir, B12 vitamin düzeyi bakılır.

Hastalıktan korunmak için aşağıdaki önerilere muhakkak dikkat etmelisiniz...

- Kilo fazlalığı, yüksek kolesterol düzeyleri ve trigliserit birikiminin Alzheimer riskini arttırdığı bilinmektedir, bu nedenle az yağlı bir beslenme tarzına geçilmelidir.

- Antioksidan besinleri bol bol tüketin. Özellikle C vitamininin yetersizliği görüldüğünden yeşil yapraklı sebzeler ve narenciye meyvelere ağırlık verilmelidir.

- Her gün 2 adet ceviz,5 adet badem,5 adet fındık yeme alışkanlığı edinin. Doktorunuz onaylıyor ise E vitamini takviyesi yapmak da gerekebilir.E vitamini lipid peroksidasyonunu önleyecektir.

- Her gün bir aspirin alın
- Alkolden uzak durun çünkü uzun süreli ve yüksek dozda kullanıldığında beyin tahribatına neden olmaktadır.
- Sigarayı bırakın, hafızayı tahrip edici olan kimyasalları içermesi nedeniyle bir adım daha sizi bu hastalığa yaklaştıracaktır.
- Zihinsel egzersizlere ağırlık verin, bulmaca çözün, düşünsel yeteneği artıran oyunlar oynayın.
- Beynin dostu olan Omega-3 yağ asidi alın. Haftada en az 2 defa 200 gr. olmak üzere düzenli balık tüketin.