
Malatya (AA) - Malatya'da, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) destekleriyle üretim alanını büyüten bir firma, doğal yünden ürettiği halıların yüzde 98'ini ihraç ediyor.
Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) girişimcilere birçok alanda hibe desteği sağlamaya devam ediyor.
Bu kapsamda halı üreticisi Deniz Karyüz, aldığı hibe desteği sayesinde Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan halı fabrikasını büyüttü.
Ürettiği halıları ilk olarak yurt içine ardından yurt dışına satmaya başlayan Karyüz, şunları kaydetti:
"3 bin 200 metrekare alanda çalışıyoruz. Ürettiğimiz halılar tamamen yün malzemeden modern desenler seçerek yapıyoruz ve yurt dışına satıyoruz. Hayvanın üstündeki yünü ipe çevirip, dokuyoruz ve halı olarak ihraç ediyoruz. Halıların yüzde 98'ini ihraç ediyoruz, bunun yüzde 80'i ABD'ye, geriye kalanını Çin, Fransa, Almanya, Hollanda, Danimarka, Belçika gibi ülkelere satıyoruz."
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Malatya'nın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Malatya, Organize Sanayi Bölgesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.