Lazer Epilasyon Nedir

Bu makalede Lazer Epilasyon nedir? Lazer Epilasyon çeşitleri nelerdir? Lazer Epilasyon hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceksiniz.

Uzun yıllar boyunca istenmeyen tüylerle ağda, jilet, epilatör gibi yöntemlerle başa çıkmaya çalışan kadınların imdadına lazer epilasyon yöntemi yetişti.

Lazer epilasyon kıl köklerine ısı ileterek kıl köklerinde kalıcı bir hasar yaratarak etki eder. Zerre atışlar ile cilde ulaşan lazer ışığı kıl köküne yoğunlaşarak, kıl kökünde çok kısa süreli ancak çok yüksek bir ısı oluşturur. Böylece kıl kökünü tahrip eder.

Lazer epilasyon alanında kullanılan başlıca yöntemler; Alexandrite, Diyote, Ultrasonik Epilasyon ve Ndyag’dır. Alexandrite uzun yıllardır en çok tercih edilen cihazdır.

Uzun süreli etki sağlaması ve rahat uygulama seçeneğiyle birçok kişinin tercihidir. Ancak bu cihazların etkinlik alanları sınırlıdır. Bu cihazlar kıl ve deride bulunan melalini hedef aldığı için açık renkli tüylerde istenen sonuca ulaşmaz.

Cihazın etki mekanizması nedeniyle sadece açık ten renkli ve koyu kıl rengi olan kişilerde hedeflenen sonuçlara rahatlıkla ulaşılabilir.

Son yıllarda soğutucu sistemli Alexandrite lazerler daha az ağrı hissettirdiği için tercih sebebidir. Esmer ve bronz tenli kişilere Nd-yag lazer daha uygundur. Nd yag lazer her cilt renginde kullanılabilir. Özellikle yüz tüylerinde tercih edilir.

Bu lazer sisteminin melanine duyarlılığı çok azdır. Diyote lazer sadece ince ve zayıf tüylerde etkilidir. Cihazın uygulama sırasında ciltle teması olduğundan hijyen açısından sorun yaratabilir.

Soğutucu sistemi olmadığından acı biraz daha fazla hissedilmektedir. Mavi ışık geniş dalga boyunda ışık enerjisi sistemidir. Diğer lazer yöntemlerinden faklı olarak kalıcı sonuç vermez. Modern bir ağda yöntemi gibi düşünülmelidir.

Lazer Epilasyon nedir?

Kıl folikülüne yerleşen melanin isimli renk maddesinin, lazer ışınları tarafından ısıya dönüştürülerek kıl folikülünü tahrip etmesine verilen isimdir. Halk arasında, lazerle kılların yakılması olayıdır.

Aşırı kıllı yada tüylü insanlar, çeşitli yöntemler deneyerek bu durumdan kurtulmaya çalışırlar. Ağda, cımbız, ip, jilet yada tüy dökücü krem kullanarak kıllanmayı bir derece önleyebiliyorlar.

Fakat maalesef bu yöntemlerle, kalıcı olarak kıllardan ve tüylerden kurtulmak mümkün değildir.

Lazer Epilasyon öncesi neler yapılır?

İstenmeyen kıllara ve tüylere sahip olan kişi, bunlardan kalıcı olarak kurtulmak istiyorsa ve Lazer Epilasyon uygulanmasına karar vermişse, ilk olarak uzman hekimle bir görüşme yapması gerekiyor.

Bu görüşme esnasında, kişinin cilt tipi ve kıl yapısı değerlendirilerek uygun lazer epilasyon yöntemi ve dozajı belirlenir.

Ayrıca kişinin daha önce geçirdiği hastalıklar, kullandığı ilaçlar, alerji durumları gibi bilgilerinde uzman hekim tarafından bilinmesi gerekiyor.

Lazer epilasyon öncesi nelere dikkat edilmelidir ?

Uygulamaya başlamadan en az 1 ay öncesine kadar, kişi herhangi bir kıl ve tüy dökücü yönteme başvurmamış olmalıdır. Ağda, tüy dökücü kremler, jilet gibi araçları kullanmamış olmalıdır.

Çünkü epilasyonun başarılı olabilmesi için, kılların köküne kadar uzanması gerekmektedir. Ayrıca yine 1 ay öncesine kadar solaryuma girilmemeli ve güneşte çok fazla kalarak bronzlaşmamalıdır.

Lazer Epilasyon için hangi hazırlıklar yapılır?

Uygulamaya başlamadan önce, epilasyon işleminin yapılacağı bölge ıslak bir mendil yada bez ile temizlenir.

Uygulamanın yapılacağı bölgedeki kıllar, traş makinesi ile kısaltılır. Ayrıca, lazer epilasyon sonrası oluşabilecek hafif ağrıları engellemek için, bölgeye uyuşturucu etkisi olan bir krem sürülür.

Lazer Epilasyon nasıl yapılır?

Uygulamayı yapan ve yaptıran kişiler, lazer ışınlarından korunmak için koruyucu gözlük takarlar.

Lazer cihazı ile üretilen lazer ışınları, küçük bir cihaz ile cilde uygulanır. Her ışında, yaklaşık 15 mm çapında olan bir alan taranır.

Bu lazer ışınları kıl kökünü tahrip eder. Hafif bir iğne batması şeklinde hissedilen epilasyon işleminde, kıl köklerinin kızardığı görülür.

Lazer epilasyon işlemi sırasında verilen soğuk hava, acı ve yan etkileri azatlar ve cildi korur.

Lazer Epilasyon sonrası hangi durumlar oluşur?

Uygulama bitiminde, epilasyon yapılan bölgeye 15-20 dakika kadar buz koyulur. Bu şekilde ciltteki kızarıklık ve şişlikler iyileşmiş olur.

Uygulamanın yapıldığı bölgeye nemlendirici krem sürülerek, cildin kendine gelmesi sağlanır.

Uygulamanın ardından ilk 24 saat dikkat etmek gerekiyor. Özellikle çok sıcak su kullanmak, ağır spor yapmak tavsiye edilmiyor. Ayrıca lazer epilasyon işleminin tamamlanmasının ardından geçen 15 günde, solaryuma girilmiyor ve bronzlaşma amaçlı güneşte çok fazla kalınmıyor.

Lazer Epilasyon kaç seans yapılır?

Epilasyon yapılacak olan bölgeye ve kişinin cilt ve kıl yapısına göre değişse de, ortalama 6 ile 10 seans arasında yapılır. Seanslar 2 ayda bir olacak şekilde gerçekleştirilmektedir.(MB)(İM)

Bir cevap yazın