Hemame Bitkisinin Faydaları

Hemame Bitkisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir? İki türü bulunan bu şifalı bitki eskilerden beri bilinir.

Arapların hamama, Farsların Hamame ve Romalıların Amomum Racemosun isimlerini verdikleri hemame bitkisi şifa kaynağıdır. Çiçekleri ve yapraklarıyla şifa verir. Türkçe'de Kakule olarakta bilinir.

Küçük yapraklı, küçük ve sarı renkte çiçeği olan hemame bitkisinin bir defada tüketilecek miktarı en çok sekiz gramı geçmemelidir. Daha çoğu mideye zarar verir ancak bu durumda kereviz ile telafi edilebilir.

Sert haldeki tümörlerin gevşemesini ve içindeki cerahatin akmasını sağlar. Böylece enfeksiyonun iyileşme sürecini başlatır.
Hemame bitkisinin suyunu içerseniz vücudun çeşitli bölgelerindeki tutulmaların açılmasını ve o uzuvların daha iyi hareket edebilmesini sağlar. Ayrıca gut hastalığına da iyi gelmektedir.

Hemame ve zeytinyağı halitası kalbin üzerinde hissedilen ağrılar için merhem gibi sürülebilir. Faydası görülür. Şifa verir.
Yine bu bitkiyi saç dökülmelerinin olduğu yerlere sürerseniz saçın yeniden çıkmasını sağlayacaktır. Güçlü içeriği ile insanları kellikten kurtarır.

Kadınlarda oluşan rahim içi ve yolları ile ilgili yaralarda fitil olarak da kullanılabilir, suyuyla banyo yaparak da kullanılabilir. O denli faydalıdır ki hemame bitkisinin suyu içildiğinde kadınların hamile kalma ihtimalleri yükselir.

Göz sürmesi olarak da kullanılabilen bu bitki bu şekilde hem göz iltihaplarını hem de ağrılarını giderecektir. Göz sağlığını koruması açısından önemlidir.

Şakak bölgesine masaj ile yedirilirse baş ağrısını çabucak dindirir.

Kırsal bölgelerde yaşanan akrep sokması vakalarına karşı, sokulan bölgeye merhem gibi uygulanırsa fayda sağlar.

Gut hastalığı yaşayanlar hemame bitkisinin suyu ile ayak kısmını yıkarlarsa faydasını görürler.

Önerilen miktarları aşmamak kaydı ile hemame bitkisinin sağladığı birçok fayda vardır. Gözden, saça, rahim rahatsızlıklarından baş ağrısına ve gut hastalığına kadar bir sürü derde deva olur.

Hemame bitkisi

Bir cevap yazın