Çuha Çiçeği ve Çuha Çiçeğinin Faydaları

Orman, yayla ve çayır havasını-toprağını seven bir bitki olan çuha çiçeğinin kök kısmı ile yaprak kısmı şifalı olarak bilinir ve kullanılır.

Çok eski tarihlerde bile kullanılan bir bitki olan çuha çiçeğine Arap Kültüründe Zehretü’r-rebiil-ıtri ve Azanü’d-düb isimleri verilirken Romalılarda ise Primevere olarak adlandırılırdı.

Hoş rayihası, kırmızı kökleri, sarı renkte yaprağı olan çuha çiçeği ilkbaharın ortasında veya sonunda toplanır ve güneş görmeyecek şekilde kurutulur.

Çuha Çiçeğinin Faydaları ve Çuha Çiçeğinin İyi Geldiği Hastalıklar

En bilindik özelliği akciğerlerden soluk borusunun üst kısımlarına kadar yerleşen balgamı sökmesi ve idrarını yapamayanların idrar yapmalarını kolaylaştırmasıdır.

Uykuya dalmakta zorlananlara birebir olan bu şifalı çiçek, sinirlerin yatışmasını sağlayacak bir madde içermektedir. Sinirlerin gerilme olayı ile aynı yerde vuku bulan baş ağrılarının hafif olanlarının da çözümü çuha çiçeğidir.

Çuha Çiçeğinin Faydaları
Atılamayan dışkı sonucu oluşan kabızlığın da çözümü olan çuha çiçeği vücudu rahatlatır ve bağırsakların hareketini belirli bir düzene sokar.

Çuha çiçeğinin kök kısmı kaynatılır ve bu su içilirse idrarın da kolaylıkla yapılmasını ve mesanenin rahatlamasını sağlar.Ayrıca böbreklerdeki taşların biraz ufalanarak düşmesini sağlar. Ancak bu süreç biraz acılı olabilir.

Çuha çiçeği romatizmal şikayetlere de şifa sağlar. Eklemlerin romatizma yüzünden ağrımasını engeller.

Çuha Çiçeğinin Faydaları
Yine çiçeklerin öz suyu veya kaynatılması suretiyle elde edilen çayı içilirse kalbin güçlendiği görülür. Kalp atışları daha düzenli ve sağlıklı olur.

Çuha Çiçeğinin Faydaları
Çiçekleri kurutmadan taze iken kaynatıp şurup haline getirirseniz böbrek hastalıklarınıza iyi gelir, bu tür rahatsızlıkları ortadan kaldırır. Nevralji rahatsızlığını da tedavi eder.

Çuha Çiçeğinin Faydaları
Tüm bunların yanı sıra zatürreye iyi gelmesi, bronşit hastalığını geçirmesi ve boğmacaya deva olması sağlanır.

Çuha Çiçeğinin Faydaları
Solunum yolları hastalıklarına karşı güçlü ve dirençli bir bağışıklık sistemi oluşmasına katkı sağlayan çuha çiçeği önerilen miktarlarda kullanılmalıdır.

Bir cevap yazın