Eşek Turpu ve Eşek Turpunun Faydaları

Eşek Turpu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Küşad ve çentiyan otu olarak da bilinen eşek turpu çokça kullanılan şifalı bitkilerden biridir.

2 türü bulunan bu şifalı bitki daha çok kar yağan dağlarda yetişmektedir. Kar suyu ile beslenir ve deva olur.

Sadece bir çeşidi karlı dağların içinde yetişmektedir. Kırmızı bir kökü olan bu bitkinin ceviz yaprağını andırır bir yaprağı vardır. Eşek turpunun meyvesi çanağa benzer. Kökü şifa içeren bu bitkinin faydalı olanının meyvesi hoş rayihalı ve kırmızı renkte olanıdır.

Eşek turpunun kök kısmını havanda döverseniz, elde edilen ezilmiş kökü beş gün boyunca suda bekletmeniz gerekir. Beşinci günün sonunda şifalı olarak kullanılmaya hazırdır. Tabi önerilen oranları geçmemek gerekir.

Eşek turpunun kökü eskiden köylerde çocuğunu düşürmek isteyen kadınların rahmine yerleştirilir ve rahimden koparak ceninin düşmesine neden olurdu. Ancak günümüzde bu tip riskler alınmamaktadır.

Balla yapılan halitasını su ile karıştırdığınızda zehirli hayvanların ısırmalarında veya sokmalarında şifa sağlamaktadır. Bu karışımı hayvanın ısırdığı veya soktuğu cilde pansuman olarak yaparsanız faydasını görürsünüz.

Zatülcenp hastalığında da kullanılan eşek turpu bitkisi diğer taraftan midedeki ağrıların da geçmesini sağlar. Karaciğerdeki rahatsızlıklarda da problemin geçmesine yardımcı olmaktadır.

Eşek Turpu Faydaları
Geçmiş zamanda kadınlarda durdurulamayan kanamalar için eşek turpu ile kınayı karıştırmak ve el içine sürmek gerekirdi. Bu şekilde aktarılan faydası şifalı bitkilerle çalışan eski alimlerin kitaplarındandır.

Eşek Turpu Faydaları
Eşek turpunun kökünü epey dövüp un haline getirirseniz içi irin dolmuş yaraların veya aknelerin üzerine sürebilirsiniz. Bu şekilde cerahatin akmasına ve yaraların iyileşmesine olanak sağlar.

Eşek Turpu Faydaları
Eşek turpunun tavsiye edilen miktarını üzerinde tüketilmesi midede rahatsızlıklara yol açabilir. Bu denli şifası olan bitkinin kararında yenilmemesi sıkıntılara yol açabilmektedir. Hekiminizi iyi dinleyip önerilen dozları aşmamanız gerekir.

Bir cevap yazın