
Erzurum - Erzurum'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 105'inci yılı anısına 105 bin fidan toprakla buluşturulacak.
Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, TBMM'nin 105'inci yılı anısına, 26 Mayıs Pazartesi günü Erzurum'da anlamlı bir çevre farkındalık etkinliğinin gerçekleştirileceği belirtildi.
Valilik koordinesinde, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ve Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Aşkale ilçesi Hacıhamza Mahallesi Tepebaşı Mevkisi'nde yer alan tescilli devlet ormanları ile tescil harici 140 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmasının yapılacağı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Proje kapsamında 175 kilometre teras çalışması tamamlanacak, sarıçam, meşe, badem, kuşburnu ve ahlat türlerinden oluşan 105 bin fidan toprakla buluşturulacak. Hatıra ormanı niteliği taşıyacak bu alanda gerçekleştirilecek dikimle hem doğaya hem de tarihe anlamlı katkı sağlanması hedefleniyor."
Açıklamada, fidan dikim etkinliğiyle toprakla buluşturulacak fidanların, milletin bağımsızlık mücadelesini taçlandıran Gazi Meclis'in 105'inci yılında geleceğe nefes olacağı vurgulandı.(AA)
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzurum'un dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Aşkale, Erzurum, Erzurum Valiliği, Orman İşletme Müdürlüğü, Tuncay Bekar, Türkiye gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.