Güncel

Dünya Çevre Günü’nde Banvit BRF'nin gündemi sürdürülebilirlik

- Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz:- "Banvit BRF'nin tüm operasyonlarında sürdürülebilirlik ilkelerini gözeterek hareket ediyoruz"

- Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz:

Banvit BRF'nin tüm operasyonlarında sürdürülebilirlik ilkelerini gözeterek hareket ediyoruz

İSTANBUL - Banvit BRF, ürün inovasyonu, su ve enerji kullanımında tasarruf, geri dönüşüm, sıfır atık, çevre ve eğitim projeleri ile sürdürülebilirlik alanında da önemli çalışmalara odaklanıyor.

Banvit açıklamasına göre, İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla 1972 yılından bu yana 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" olarak kutlanıyor.

Açıklamada, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Banvit BRF'in sürdürülebilirlik gündemi ve buna yönelik çalışmaları hakkında görüşlerine yer verilen Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz, iklim değişikliği ile mücadelede toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü belirtti.

Banvit BRF'nin tüm operasyonlarında sürdürülebilirlik ilkelerini gözeterek hareket ettiklerini dile getiren Gündüz, "Global şirketimiz BRF, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine paralel olarak hedeflerini belirledi ve bu konudaki taahhütlerini duyurdu. Bu taahhütler, dünyamızı korumak ve toplumların gelişmesi için farklı alanları kapsıyor. BRF'in Türkiye operasyonu olarak, sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetimiz kurum kültürümüze ve şirketimizin 2030 vizyonuna yansıdı.

Bu bağlamda tesislerimizdeki sera gazı salınımları için 2040'a kadar 'Net Sıfır' hedefimiz bulunuyor. 2022 yılı başında kampüsümüzün yer aldığı Bandırma bölgesinde 20 bin ağaçlık Banvit BRF Ormanı'nı kurduk. Ağaçlandırma projelerini önümüzdeki dönemlerde ülkemizin farklı bölgelerinde de hayata geçirmeyi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Banvit BRF'nin doğadaki ayak izini azaltmak üzere, tasarruf tedbirlerinden, enerji ve geri dönüşümlü ambalajlara, hayvan refahından atık yönetimine kadar uzanan, farklı alanlarda uygulamaları olduğunu belirten Gündüz, "Bandırma ana kampüsümüzde yer alan 'Atık Su Geri Kazanım Tesisi' sayesinde arıttığımız suyun ortalama yüzde 43'ünü içme suyu kalitesinde yeniden geri kazanıyoruz. Böylece yaklaşık 6 bin hanenin bulunduğu, ortalama 24 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin yıllık kullanım ve içme suyunu geri kazanmış oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada aktarılanlara göre, şirket, tesislerindeki su kullanımını 2025 yılına kadar yüzde 13 azaltmayı hedefliyor. Ayrıca tüm süreçlerin iyileştirildiği ve optimize edildiği elektrik ve doğalgaz tasarrufu konusundaki çalışmalar da devam ediyor.

Bandırma, İzmir ve Elazığ'daki üretim tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen Sıfır Atık belgelerine sahip olan Banvit BRF, ürettiği gıdanın yüzde 100'ünü tüketime sunuyor.

Tüketiciler için üretilen ürünlerin yanında, bu süreçte oluşan tüm organik atıkları işleyen ve geri kazanılmasını sağlayan bir de tesise sahip olan Banvit BRF, burada ortaya çıkan üretimi ise özellikle balık yemi veya pet yemi üreten firmalara satarak, hayvan beslenmesine katkı sağlıyor.

Ayrıca Banvit BRF'nin ambalajlarının yüzde 98'i geri dönüştürülebilir nitelikte. 2025 yılına kadar ambalaj malzemelerinin yüzde 100'ünün geri dönüştürülebilir, tekrar kullanılabilir veya biyolojik olarak doğada parçalanabilir olması için çalışmalar sürdürülüyor.(AA)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir