Ahlat Müzesi'nde bayram yoğunluğu
Bitlis'in Ahlat ilçesinde 2018 yılında yeniden inşa edilerek hizmete sunulan Ahlat Müzesi'nde Kurban Bayramı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 2018 yılında yeniden inşa edilerek hizmete sunulan Ahlat Müzesi'nde Kurban Bayramı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.
BİTLİS (İHA) - Ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkaran Ahlat Müzesi'nde Kalkolitik, Erken ve Orta Tunç ile Urartu, Roma, Helenistik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yaklaşık bin adet eser sergileniyor. UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın yanında bulunan müze 7 yıldır yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.
Ahlat Müzesi'nde ayrıca interaktif uygulamalarıyla tarihi dönemlerini yansıtan canlandırma birimleri, Sultan Alparslan'ın balmumu heykeli, çeşitli dönemlere ait tarihi eserler ve yakın zamanda müzeye kazandırılan Sultan Alparslan dönemine ait bin yıllık altın sikke ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Bitlis'in dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Ahlat, Ahlat Müzesi, Bitlis, Kurban Bayramı, Tarihi Eser, UNESCO gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.