Duvardaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar

Küfle mantar, havadaki sporların sebep olduğu organizmalardır. Sıcak, karanlık, nemli ve az havalandırılan ortamlarda gelişirler.

Küf oluşmasını engellemek temizlik yapmakla sağlanamaz. Bunun yerine, çimlerinizdeki yabani otları temizler gibi küfün de kökünü kazımanız gerekmektedir. Küf öldürücü bir dezenfektan da kullanabilirsiniz.

Cam sileceği şişelerini çamaşır suyu ile doldurun ve küflerin üzerine sıkınız. Kuruduğunda küf lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz ama sakın önceden silmeye çalışmayın çünkü ne kadar silerseniz silin leke kalıyor.

Küf lekesi olan duvarları amonyaklı su ile yıkayabilirsiniz.

Küf lekesini limon ve tuzla sildikten sonra güneşte kurutmakta duvardaki küf lekesi nasıl çıkar sorusuna bir cevap olabilir.

Küf kokusu olan giysilerinizi yarım su bardağı lizol ile yıkayabilirsiniz. Yağa benzeyen koyu kıvamlı olup katrandan elde edilen sıvı bir maddedir. Mikrop kıran olarak bilinir, eczanelerde bulabilirsiniz. Deri üzerindeki küf lekesini de alkol ve suyu yarı yarıya karıştırıp silebilirsiniz.

Dolapta bekleyip koku sinmiş kıyafetlerinizi sıcak sütte bekletip yıkarsanız kokunun tamamen çıktığını görebilirsiniz.

Mobilyalardaki küf kokusu da sıcak zeytinyağı ile ovularak çıkarılabilir. Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar sorusuna bir cevapta budur.

Bir cevap yazın