Fındığın Faydaları Ve Zararları Nelerdir

Neredeyse tüm dünyaya ihraç ettiğimiz ve enerji kaynağı olarak kullanılan fındık bitkisinin vücudumuza da inanılmaz katkıları vardır.

Fazla soğuk olmayan bölgelerde ve tabi ki ülkemizde Karadeniz tarafında yetişmektedir. Çikolata yapımında özellikle Almanların bizden çokça aldığı fındık, içeriği dolayısıyla organizmanın enerjisini arttırıcı özelliğe sahiptir.

Yeşil olan kabuğu ile bizim yediğimiz meyvesi şifa içerir. Bakalım fındık hangi hastalıklara iyi gelmektedir?

Yedi metreye kadar uzayabilen fındık ağacı Doğu Karadeniz bölümünde gelir kaynağı olarak ekilip yetiştirilmektedir. Yazı sonunda hasadı yapılan fındığın tazesi de fırınlanmışı da faydalıdır.

Özelikle fazla tüketildiğinde başta ağrı yapabilen fındık midenizi de bozabilir.

Dikkat etmek gerekir.

Mide tarafından hazmedilmesi zor olan bir bitkidir.

Bu tür şikayetlere yol açtığında bal ve şeker yiyerek kurtulabilirsiniz. Fındığın bulunduğu yerlere kokusunu alan akrep yanaşamamaktadır.

Fındığın Yararları ve Zararları
Zehirli hayvan ısırıklarında ve sokmalarında o bölgeye konulursa zehri çekecektir. Fındığın kabuğunu yakarsanız ortaya çıkan külünü iç yağ dediğimiz hayvanın iç yağı ile halita ederseniz kel olan baş kısmına veya saçkırana deva olur.

Saçın yeniden çıkmasını sağlar. Yine külünü zeytinyağı ile halita ederseniz öyle bir inanış vardır ki mavi göz ile doğan yeni bebeğin gözlerini siyaha çevirebilmektedir.

Fındığın düzenli tüketimi soğuktan kaynaklanan kalpteki ağrılara ve titremelere iyi gelmektedir.

Fındık Faydaları Zararları
Dövülmüş ve ezilmiş fındığı balla karıştırırsanız eskiden kalma öksürük kırıntılarına iyi gelecektir.

Zihni açan, anlamayı kolaylaştıran içeriği bulunan fındık organizmadaki durgunluğu giderir. Kadınların düzensiz seyreden regl dönemlerinin de belli bir düzene binmesini sağlar.

Yeni gebe kadınlarda fazla tüketilmemesi gerekir. Fazla tüketmek bebeğin düşmesine neden olabilir.

Fındık Faydaları Zararları
Fındık yağlı yapısı nedeniyle fazlaca tüketilirse kilo aldırabilir. Fındık yağı sanayide işlendiğinde ayçiçeği yağından daha faydalı bir yağdır.

Bir cevap yazın