Hatmi Bitkisinin Faydaları

Hatmi Bitkisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?: Ovalık bölgelerde ve rutubetli ortamlarda yetişmeyi seven hatmi bitkisi hem çiçekleri hem de kökü ile şifa dağıtmaktadır.

Tüylü yaprakları olan hatmi bitkisinin çiçekleri genelde mora yakın olur ancak beyazına da rastlanır. Çiçek kısmı yazın ortasında veya sonunda, kök kısmı ise genelde Eylül ayının ortalarında toplanabilir. Kurutulması gerekir.

Hem kökü hem çiçeğinden bir miktarını suda haşlarsanız kullanabilirsiniz. Bu kullanım göğüs bölgenizin yumuşamasına ve rahatlamanıza sebep olur, öksürüğünüzü geçirir, nezlenizi de bitirir.

Elde edilen suyu ile ağız çalkalanır ve bu su ağızda biraz durdurulursa boğazdaki enfeksiyonları geçirecektir.

Hatminin bir diğer faydası da rahim yolu ile ilgili rahatsızlıklarda cinsel organ yolu ile fitil şeklinde tedavi sonucu bu rahatsızlıkları geçirir.

Hatmi çiçeği ile sirkenin halitası ciltteki izlere ve lekelere masaj şeklinde uygulanır ve güneş altında beklenilirse fayda vermektedir.

Bağırsaklardaki enfeksiyonlardan oluşmuş iltihaplanmalar hatmi çiçeği kullanıldığında çabucak geçer. Ayrıca bu bitkinin tohumu yenirse böbrek taşlarının ufalanıp düşmesine de yardımcı olur.

İdrar yollarından atılacak taşların küçük parçalar halinde ve etrafına zarar vermeden atılmasını sağlar.

Kan tüküren hastalara, zatürreye yakalananlara ve şiddetli bir şekilde öksürenlere şifa verir.

Vücutta aşırı soğuktan veya sıcaktan kaynaklanan ağrıların da ilacı hatmi bitkisidir. Özellikle sirke ile birlikte kaynatılırsa ve ağızda çalkalanırsa diş ağrılarını dindirmektedir.

Hatmiyi su ile kaynatırsanız ve içerseniz bağırsaktaki yaralarınızı iyi edecektir.

Yaprakları ve köklerinin birlikte kaynatılması sonucu oluşan su kulunç ağrılarına, bağ ağrılarına, kadınların adet dönemlerindeki kanın sökülmesine, erkeklerde sperm miktarının artmasına, felçli hastalarda felce uğrayan uzuvların yeniden işlerlik kazanıp hareket etmesine yararı vardır.

Ancak dikkat edilmelidir ki fazla miktar da tüketilmesin.

Hatmi Faydaları

Bir cevap yazın