Hazanbelin Faydaları

Hazanbel Bitkisi Hangi Hastalıklara İyi gelir? Toros dağlarının eteklerinde yetişen bu şifalı bitkinin kökü çok derde devadır. Hazabel bitkisinin Türkçe'de Eğil otu, Kalamus olarakta bilinir.

Bitki kök halindedir ve toprağa sıkı sıkıya bağlıdır. Boz renkte bir yapısı vardır ve yılanların dikkatini çeker. İlkbahara ve yaz aylarında toplanan bu bitki kökün çekilmesi şeklinde koparılarak topraktan ayrılır.

Sirke ve bal ile halita edilen hazanbel tenin rengine hoşluk katarak daha dinç görünmesini sağlar. Mayhoş bir tadı olan Hazanbel kökü yağlı bir yapıya sahiptir. Çiğnendiğinde epey yumuşak bir dokusu hissedilir. Çiğnenmesi de şifa verir.

Hazanbelin kökü en çok on grama kadar alınsa ve çay gibi kaynatılsa şifası artar. Özellikle öğün aralarında çay niyetine bir bardak tüketilirse migren gibi sürekli süren baş ağrılarını kesmektedir.

Pekmez ve bal ile halita edilen hazanbelin kaynadıktan sonra kalan suyu, limonata gibi içilirse mesanenin taş problemini ve böbreklerdeki kumu döker, iyi hissettirir ve bunların neden olduğu acıyı dindirir.

Kaynamışının suyu, böbrekteki zayıflıkları giderir, damarlardaki tıkanıklığı açar, öksürüğü keser. Romatizmal şikayetlerin de ilacı olan bu bitki, vücuda girmiş yellerin dağılmasına, soluk darlığına, bademciklerdeki iltihaplara ve boğazdaki yaralara şifa verir. Sürekli de korur.

Hezenbeli pırasa yaprağını kaynatarak elde edilen su ile halita ederseniz hemoroitleri iyileştirmektedir. Her öğün arasında en çok günlük olarak üç defa tüketilmelidir.

Hazanbel ve kerevizin suyu beraber tüketildiğinde erkeklerin 40 yaştan sonra baş belası olan prostatın geçmesine vesile olur.

Hekimler tarafından tavsiye edilen ve genellikle gram ölçüsü ile ifade edilen şifalı bitki tüketin miktarını geçmemek ve vücudu cezalandırmamak gerekir.

Hazanbel Bitkisi
Bazen şifalı bitkilerden istenilen sonucun çok çabuk tezahür etmesini isteyen hastalar, bitkilerin tesiri konusunda da hekimlerden bilgi almalıdırlar.

Bir cevap yazın