Erzincan Güncel

2023 yılı hac ön kayıtları başlıyor

2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemleri 5 Ocak'ta başlayacak.

2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemleri 5 Ocak'ta başlayacak.

Erzincan - Erzincan Müftülüğünden yapılan bilgilendirmede, 2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyeceklerin işlemlerini 5-26 Ocak tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecekleri bildirildi.

Bilgilendirmede konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Vatandaşlarımız devlet veya katılım bankalarından birinden internet bankacılığı yoluyla veya şahsen giderek; bir defaya mahsus 250 lira yatıracak.

Hac ön kayıtları 05 - 26 Ocak tarihleri arasında aşağıdaki e- Devlet linki üzerinden yapılacak.

https://www.turkiye.gov.tr/diyanet-isleri-hac-islemleri

Önceki yıllarda kaydı bulunan vatandaşlarımızın kayıtları 5 Ocak günü otomatik yenilenecek.

Aynı yıl kayıt olan Hacı adayları kayıt birleştirmelerini e- Devlet üzerinden yapabilecek.

Farklı yıllarda kaydolan Hacı adaylarının kayıt birleştirmeleri İl ve İlçe Müftülükler yoluyla yapılacak.

65 yaş üstündeki Hacı adaylarının; Hacca gidip gidemeyeceği, Covid-19 aşısı vurulma şartı olup olmayacağı, ülkemize verilecek kontenjan ve kura çekimi tarihi gibi konular; 9 Ocakta Arabistan'daki görüşme sonrası belli olacak.

Detaylı bilgi için Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0850 260 1313 çağrı merkezimizden bilgi alınabilecektir." Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Anadolu Ajansı ve İHA'nın sağladığı tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Diyadinnet.com editörlerinin herhangi bir içerik değişikliği yapmadan, ajanslardan alındığı haliyle direkt olarak yayınlanmaktadır. Erzincan Haberleri kategorisinde yer alan tüm haberlerin yasal sorumluluğu ilgili haber ajanslarına aittir.
Diyadinnet son dakika haberlerini paylaşın. Ayrıca Banka, Çağrı Merkezi, e-Devlet, Erzincan ve Erzincan'ın dört bir yanından Güncel haberleri alın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir