Vücutta Su Kaybı Yağlanmayı Arttırır

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Beslenme ve Diyet Birimi'nin Uzman Diyetisyeni Billur Filiz, yaz aylarında doğru beslenmenin nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgi verdi. Diyetisyen Filiz, aşırı sıcaklarda vücudun su ihtiyacının arttığı ve günde 10-12 bardak su içilmesi gerektiğini söyledi.

Randevu ile çalışan, bölge sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlara hizmet veren kişinin sağlık ve sosyo ekonomik durumu, beslenme alışkanlıkları göz önüne alınarak uygun diyet tedavisi yapan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Beslenme ve Diyetisyen Bölümü, zayıflama diyetleri haricinde diyabet, kalp hastalıkları ve hiperlipedimi, sindirim sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, kanser, gebelikte beslenme ve gestasyonel diyabet, çocuk beslenmesi ve anoreksiya nevroza, blumia nevroza alanlarında da sağlık hizmeti veriyor.

"VÜCUTTA SU KAYBI YAĞLANMAYI ARTTIRIR"

Uzman ekiplerden oluşan Sağlık Bürosu Diyetisyeni Billur Filiz, özellikle Ağutos sıcaklarına dikkat edilmesi gerektiğini ve yaz aylarında sağlıklı beslenmenin önemini açıkladı. Vatandaşları yağlı olmayan ve hafif bir beslenme tarzı için uyaran Filiz, yazın vücudun su ihtiyacının artığını, günde ortalama 10-12 bardak su içilmesi gerektiğini söyledi. Sıcaklığın artmasıyla beraber yükselen vücut ısısı sonucu yaşanan terleme durumlarında su kaybının fazlalaştığını ve bu durumun böbreklerin çalışmasını da etkilediğini kaydeden Filiz, aynı zamanda vücutta su kaybıyla beraber yağ kütlesinin de arttığına dikkat çekti.

GÜNDE BİR BARDAK MADEN SUYU MİNERAL İHTİYACINI KARŞILIYOR

Fazla içilen çay, kahve ve bitki çaylarının vücutta su kaybına neden olduğunu belirten Filiz,

terlemenin artmasıyla elektrolit dengesinde bozulma olan beden için günde içilecek bir şişe maden suyu ile kaybolan mineral ihtiyacının sağlanabildiğini aktardı. Ancak maden suyunun yüksek sodyum içeriği nedeniyle yüksek tansiyon hastaları tarafından tercih edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Diyetisyen Filiz, yaz aylarında kızartmalar ve karbonhidrat içeriği yüksek besinlerin tüketiminin azaltılmasını, meyve, yoğurt, cacık, ayran tüketimine ağırlık verilmesini özellikle hazmın kolaylaştırılması açısından probiyotik ürünler yenmesini önerdi.(İHA)