Basur Belirtleri Nelerdir

Hemoroid makat çıkışında bulunan ve yastıkçık görevi bulunan damar yumağıdır. İç ve dış hemoroidler olarak ikiye ayrılır. Bu damar yumakçığı genişleyerek makattan dışarı sarkması hemoroidal hastalık olarak isimlendirilir.

Hemoroidal hastalığın en önemli bulgusu makattan olan kırmızı renkli kanama, şiddetli ağrı ve makatta dolgunluk hissidir.

Hastalık, muayenede direk makata bakma, parmakla makattan muayene etme ve makatın içine aletle bakma ile tespit edilir.

Hastalığın tekrarlaması, kabız olmamak, meyve ve sebze ağırlıklı beslenme, tuvalette aşırı ıkınmadan kaçınma ile önlenir.

Tedavide sıvı alımının arttırılması kabızlığa neden olan besinlerin alınmaması ve dışkı yumuşatıcıların kullanılması kullanılır. Bu önlemlerle düzelmeyen durumlarda cerrahi metod uygulanır.

Tedavi yapılmadığı taktirde, kanama, dokuda çürüme ve nemlenme görülür.

Basur Belirtileri

Ciddi bir sağlık sorunu olan kişinin hayat standardını olumsuz etkilen bir sağlık sorunudur, basur, şişmiş iltihaplı damarlardır.

Bu damarlar özellikle bağırsakların hareketi, bağırsakların çalışması sırasın da kişiye verdiği ağrıdır. Basur özellikle 50 ve 50 yaş üzeri kişilerde sıklıkla görülür. Basurun en yaygın belirtileri ise çoğu kişide aynı şeklide rahatsızlık ve ağrı vermektedir bu şikyetler şunlardır,

Ağrı en çok ağrı şekilde kendini gösterir şişen damarlar ve şişme sonucun da kan dolaşımı yavaşlar bu kan dolaşımın yavaşlanması sonucun da ağrılar baş gösterir.

Kanamalar, ağrı ile birlikte şişen damarlar ve tuvalete gittiğinizde dışkı üzerin de ve ya tuvalet kğıdında kan görülmektedir.

Kaşınma, iç basurun sonucu genel de kaşıntı oluşur bu kaşıntı damarların şişmesi ve o damarlardan bir sıvının akıntı şeklinde gelmesi ve bu sıvı kaşıntıya yol açmaktadır.

En tipik belirtileri yukarıda sıraladıklarımızdır basur nedenleri ise kabızlık, çevresel faktörler yani çalıştığınız işten dolayı uzun süre oturmak zorunda kalmanız ve hareketsizlik, kişinin hormonsal sorunları gibi nedenler vardır.

Kişi ilk önce günde 2.5 litre su içmeli sindirim sistemini hızlandıran yiyecekler, çorbalar, sebze, meyve bolca tüketmeli kabızlığa neden olacak durumlardan kaçınmalı.

Kepekli ekmek, kayısı, üzüm, fındık, fıstık, ceviz bunları bolca alınması gerekir. Hareketli olmalı kişi uzun süre hareketsiz durmaması gerekir.

Günde 30 dakika yürüyüş ve bazı sporları yapmalı. Kola, baharatlar, turşu, alkolden uzak durmalıdır. Sağlıklı bir yaşam için ve basurdan en az etkilenmek için yapılması gerekenleri yapmalı sağlığına dikkat etmelidir kişi.