Çocukların en büyük sorunu alerji

Alerji; vücudun gösterdiği normal tepkinin aşırı olmasıdır diyebiliriz. Alerjinin oluşmasını önlemek için bebeklikten itibaren bazı önlemler almak gerekir.
Alerjik Rinit (Saman Nezlesi)
Burunda kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı, boğazda kaşıntı, gözlerde yanma-batma, geniz akıntısı tipik belirtileridir. Başlıca nedenleri; ev tozu (mite), polenler, küf mantarları, kedi-köpek tüyü ve boyalı, katkı maddeli gıdalardır.
Ürtiker (Kurdeşen)
Genellikle kaşıntılı, çeşitli büyüklüklerde olabilen derideki kabartılı döküntülerdir. Vücudun hassas bölgelerinde, boyunda, kasıkta göğüs bölgesinde daha çok görülür.
Besin Alerjileri
Çoğu gıda alerjiye neden olabilir ama; inek sütü, yumurta, yer fıstığı, mısır, fındık, balık ve kabuklu deniz ürünleri alerjileri daha sık görülmektedir. Bulantı, karın ağrısı, gaz, döküntü, dil-damak şişmesi, boğazda kaşıntı olabilir.
İlaç Alerjileri
En sık ilaç alerjisine neden olan ilaçlar penisilin, antibiyotikler ve ağrı kesicilerdir.
Egzama
Kaşıntılı ciltte kuruma, pullanmaya neden olan genetik bir deri hastalığıdır. Soğuk-kuru hava ve banyo sonrası ciltte kuruma, aşırı terleme ile de kaşıntı artabilir.
Astım
Gece öksürüğü, hırıltı, nefes darlığı gözlenir. Başlıca uyarıcıları; ev tozu, polenler, küf, hayvan tüyü gibi alerjenler, enfeksiyonlar, havadaki kirlilik, ısı ve nem değişimi, egzersiz, sigara ve strestir.