Rüyada Araf Suresini Okumak, Görmek Duymak Ne Demek Neye Yorumlanır?

Araf suresini veya bir kısmını rüyada okuduğunu veya okunduğunu görenin, halis dindar olduğunu ve sonunun hayır olacağını İbn-i Sirin söylüyor. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) tabirine göre rüyada Araf suresini okumak; insanların sizden hoşnut olacakları anlamına gelir. İbn-i Kesir ise, bu rüyayı görenin, düşmanına üstün geleceğini beyan ediyor. Cafer-i Sadık ise söyle diyor: Araf suresini okuyan rüya sahibi her zaman Allah Teâlâ hazretlerinin rızasını alır. Duası kabul edilir. Nafi ve Kirmanı'de aynı düşüncededirler. Abdülgani Nablusi ise, rüya sahibi dindar ve imanlı olur. Bir yolculuğa çıkarak tez bir vakitte döner. Şeytan şerrinden güvende ve düşman zulmünden uzak kalır, seklinde yorumluyor.

İbn-i Sîrîn'nin söylediğine göre rüyada Araf suresini okumak mümin ve ihlas sahibi biri olacağınıza ve akıbetinizin iyi olduğu demektir. Bazen de Rüyada bu sureyi okumak; şeytanın hilesinden emin olmaya, ahirette Hazreti Âdem (A.S)şefaatine ermeye işarettir. Kirmanî: Sina Dağı'nı ziyaret etmeden ölmeyeceğinize işarettir. Rüyada Araf Suresini duymak veya dinlemek, rüya sahibine cennet kapılarını açar. Rüyasında bu mübarek surenin bir kısmını okumak bile kişiyi şeytanın şerrinden korur. Ayrıca günahtan kaçınacağına, ailesine ve çevresine faydalı işler yapacağına hükmedilir.Bir başka rivayete göre de: Rüyada A'raf süresini okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek; ilme nail olmaya. Dinin sağlam olmasına işarettir.

Kaynak: DİYADİNNET RÜYA

Editör: Metin Karip

Metin Karip
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun oldu. Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'nda muhabirlik yaptı. Rüya tabirleri üzerine araştırmalarını sürdüren Karip, Diyadinnet haber sitesinin de imtiyaz sahibidir ve bu platformda editörlük görevini yürütmektedir.

Google News abone ol

Rüya Tabirleri Hakkında Önemli Bilgiler: Rüya tabirleri, farklı kişilere göre değişik anlamlar taşıyabilir ve çeşitli yorumlara açıktır. Bu kategoride yer alan rüya yorumları, İmam Abdülgani Nablusi, Seyyid Süleyman, Ca'fer es-Sâdık, İbn Kuteybe ve Muhammed İbn Şirin gibi değerli alimlerin eserlerinden ve kaynaklarından esinlenilerek hazırlanmıştır. Ancak, rüya tabirleri ile ilgili olarak Diyanet'in resmi bir kaynağı bulunmadığını belirtmek isteriz. Rüyalar bazen beklenmedik şekilde gerçekleşebilir, bazıları doğru çıkabilir veya ihya edilebilir. Bu nedenle, rüyalara dair "ne demek, nedir ve ne anlama gelir" gibi sorulara kesin yanıtlar vermek yerine, genellikle "işaret eder, delalet eder, yorumlanır" gibi ifadelerle yaklaşım sergilenir. Eğer gördüğünüz rüyaların anlamını ve yorumlarını merak ediyorsanız, farklı tabirleri görmek için Rüya Yorumları kategorimizdeki içeriklere göz atabilirsiniz.

Ek Bilgi:

Bu makalede yer alan rüya tabirleri genel bilgiler içermektedir. Rüyanızın tam anlamını öğrenmek için rüyanın tüm detaylarını göz önünde bulundurmanız ve gerekirse bir uzmana danışmanız önemlidir.

Dikkat: Bu makalenin içeriğinde yer alan bazı görseller yapay zeka (AI) teknolojisi kullanılarak oluşturulmuştur. Bu görseller gerçek fotoğraflar veya çizimler olmayabilir ve hayal gücüne dayalı olarak üretilmiş olabilir.

Uyarılar / Sorumluluk Reddi:

  • Bu makalede yer alan rüya tabirleri genel bilgiler içermektedir. Rüya tabirleri kesin değildir ve her zaman doğru yorumlanmayabilir. 
  • Makalede yer alan rüya yorumları Diyadinnet ekibi  tarafından çeşitli kaynaklardan derlenmiştir ve kesin bilimsel verilere dayanmamaktadır.
  • Bu içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Rüya yorumları kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için, rüya tabirlerinin kişisel rehber olarak kullanılmasının sınırlı olduğunu unutmayınız.
  • Eğer rüyalarınız sizi rahatsız ediyorsa, sürekli tekrar ediyorsa veya rüyalarınızdan dolayı endişe duyuyorsanız bir uzmana danışmanız en iyisidir.
  • Bu makaledeki bilgiler tıbbi ve psikolojik tavsiye niteliğinde değildir.

Bir cevap yazın

Alfabetik Rüya Tabirleri Ansiklopedisi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V W Y Z

Google News abone ol