Ekonomi

İstanbul Gelişim Üniversitesi sürdürülebilirliği sanata taşıdı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Şermin Tepe:
- "Atölyede öğrencilerimizle iki boyutlu yüzey üzerinde poster çalışması gerçekleştirdik. Çalışmamızı oluştururken gazete, dergi ve benzeri gibi geri dönüştürülebilir materyalleri kullandık"

İSTANBUL - Sürdürülebilirliğe verdiği önemle ön plana çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu hafta Gelişim Atölyeleri kapsamında düzenlediği etkinliklerden biri olan "Sürdürülebilir Kolaj Atölyesi" ile sürdürülebilirliği sanata taşıdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrencileri keyifli, öğretici ve eğlenceli aktivitelerle buluşturan Gelişim Atölyeleri hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Şermin Tepe tarafından verilen eğitimlerde materyal kullanımı ve kompozisyon tasarlama gibi konular üzerinde duruldu.

Sanatsal açıdan birbirinden farklı eserlerin ortaya çıkmasına yardımcı olan kolaj çalışmaları, aynı zamanda en çok uygulanan tekniklerden de biri oluyor.

Günlük hayata yönelik olarak araştırma, keşfetme, el-göz koordinasyonu kurabilme becerisine yönelik proje geliştirmede özgün tasarımları ve sanatsal ürünlerini ortaya çıkarabilecek olan kolaj çalışmaları, sürdürülebilir ürünlerle yeni bir alan açtı.

Geri dönüştürülebilir materyalleri sanata yeniden kazandırdık

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şermin Tepe, dergi resimleri, fotoğraf, kumaş ve benzeri malzemelerden yapılan kolaj çalışmalarının ayrıca sürdürülebilirlik için de oldukça etkili olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gelişim Atölyeleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz Sürdürülebilir Kolaj Atölyesi'nde geri dönüştürülebilir materyalleri kullandık. Bu sayede geri dönüştürülebilir materyalleri sanata yeniden kazandırdık. Atölyede öğrencilerimizle iki boyutlu yüzey üzerinde poster çalışması gerçekleştirdik. Çalışmamızı oluştururken gazete, dergi ve benzeri gibi geri dönüştürülebilir materyalleri kullandık."

Tepe, kolaj çalışmalarının el becerileri ve yaratıcılığın gelişmesi üzerinde oldukça büyük bir etkisi olduğunu aktararak, sürdürülebilirlik çalışmalarını her alanda olduğu gibi sanat alanında da uygulanabileceğini bildirdi.

Şermin Tepe, "Kolaj çalışmaları kişinin farklı nesnelerle kendilerini ifade etme yöntemi sağlamasının yanında estetik bakış açısı da kazandırıyor. Bu nedenle günlük hayatta kullandığımız bir takım nesneleri, malzeme sınırı olmaksızın kolaj tekniğinde kullanılabilir." ifadelerini kullandı. Kaynak: AA

İstanbul Gelişim Üniversitesi sürdürülebilirliği sanata taşıdı1

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir