Doğubayazıtta Balık Bereketi

Doğubayazıtta Balık Bereketi

Doğubayazıtta Balık Bereketi

Doğubayazıtta Balık Bereketi

Doğubayazıt’ta kış ayının gelmesiyle birlikte cadde ve sokaklarda balık bereketi yaşanıyor. Murat Nehri'nden avlanan balıklar kaldırımlarda bile alıcı buluyor.

Havaların soğuması ile birlikte Murat Nehri'nde sayıları artan balıkçılar avladıkları balıkları 2-4 YTL arasında satıyor. Şehrin bir çok yerinde değişik şekillerle satılan balıklar, vatandaşlardan da büyük talep görüyor.

Bunun yanı sıra denize kıyısı olan illerden gelen başta hamsi ve palamut olmak üzere bir çok balık çeşidi vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Havaların soğuması ile birlikte balık satıcılarının çoğaldığını belirten balık satıcıları, bu yıl satışların geçen yıla oranla daha iyi gittiğini söyledi.

Et ve tavuk fiyatlarına göre vatandaşların daha ucuz olan balığı seçtiğini, bu nedenle tüm balık satıcılarının her Gün ortalama 100 kilo balık sattığını belirtildi. "Doğubayazıt’ın bir çok yerinde balık satılıyor. Diğer illerden gelen balıklar ve Murat Nehri'den avlanan balıklar ayrı ayrı alıcılar buluyor. Herkes satışlardan oldukça memnun" dedi
Metin Baydar
Narinkale gazetesi

doğubayazıtta-balık-bereketi

doğubayazıtta-balık-bereketi

Yorumlar

Yorumunuz Kod : 9555
Kodu Giriniz
tutune son