Güncel

Limak Doğu Anadolu Çimento 14-16 Şubat'ta talep toplayacak

- Limak Çimento Grubu Üst Yöneticisi Erkam Kocakerim: - "Sadece kısa vadede değil uzun vadede güçlü hikayesi olan bir halka arz gerçekleştiriyoruz"

- Limak Çimento Grubu Üst Yöneticisi Erkam Kocakerim:

Sadece kısa vadede değil uzun vadede güçlü hikayesi olan bir halka arz gerçekleştiriyoruz

İSTANBUL - Limak Şirketler Grubu iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun hisseleri 14-16 Şubat'ta talep toplayacak.

Halka arz sonrası şirketin sermayesinin yaklaşık yüzde 30'una karşılık gelen kısmı borsada işlem görmeye başlayacak.

Düzenlenen basın toplantısında Limak Çimento Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Erkam Kocakerim, Limak Doğu Anadolu Çimento Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Güzel ve Ebru Nur Yıldız halka arzla ilgili bilgi verdi.

Kocakerim yaptığı konuşmada, "Halka arz büyüklüğü 2,5 milyar lira olacak. Yaklaşık 156 milyon lot için fiyat yüzde 20 iskontoyla pay başına 16,20 TL olarak belirlendi. Yüzde 70 bireysele, yüzde 30 kurumsala olacak şekilde yapılandırıldı." dedi.

Gelirin tamamı Ergani fabrikasının devralınmasında kullanılacak

Nüfusu ve yüzölçümüyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehri Şanlıurfa'da kurulu Limak Doğu Anadolu Çimento'ya ait fabrikanın 875 bin metrekare açık alanıyla yılda yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Kocakerim, Limak Doğu Anadolu Çimento'nun sıfır borçluluk oranıyla halka arza girdiğini belirterek, sağlanacak gelirin tamamının şirketin büyümesi stratejisi kapsamında Ergani fabrikasının devralınmasında kullanılacağını vurguladı.

Kocakerim sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgenin iki büyük şehri. Aynı zamanda Türkiye'nin en genç nüfusunun yaşadığı coğrafya. Bir çimento fabrikasının doğrudan ve dolaylı yaklaşık 5 bin kişiye istihdam potansiyeli var. Ayrıca hem maalesef yaşanan depremden sonra hem de göç alması nedeniyle yapılaşma oranı yüksek. Bölgedeki çimento tüketimi ve tüketim noktalarına yakınlığı açısından fabrikaların avantajları var. Bu iki yapı birleştiğinde bölgedeki çimento üretim kapasitemiz yaklaşık 3,5 milyon tonu bulacak, bölgede pazar payını artıracak. Başlıca yakın pazarları olan Şanlıurfa ve Adıyaman'da satış faaliyetlerinin yanı sıra, bölgedeki altyapı, yerinde dönüşüm ve yenileme projeleriyle oluşan güçlü talebi karşılayan Limak Doğu Anadolu Çimento, aynı zamanda yüksek ihracat potansiyeline sahip. Sadece kısa vadede değil uzun vadede güçlü hikayesi olan bir halka arz gerçekleştiriyoruz."

Limak Çimento'nun odağında yeşil ve dijital dönüşüm bulunduğunu ifade eden Kocakerim, "Çimento sektörü dünyada dönüşümü zor beş sektörden biri. Limak Doğu Anadolu Çimento sektörde ve bölgesinde bu alanda öncü olmaya devam edecek" yorumunu yaptı.

Limak Doğu Anadolu Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Güzel ise Limak Doğu Anadolu Çimento'nun grubun ilk halka arzı olduğunu vurgulayarak, yatırımcı açısından iyi bir hisse performansı gösterecek bir yatırım aracı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Güzel, gelecek dönemde Limak Grubu'nun yenilenebilir enerji şirketinin halka arzı için çalışmaların devam ettiğini söyle v e bu alandaki yatırımlarının 2024'te halka arzının planlandığına dikkati çekti.

Limak Doğu Anadolu Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Nur Yıldı da halka arzların aile şirketlerinin sürdürülebilirliği için de önem taşıdığına dikkati çekti.

Limak Şirketler Grubu'nun halen ailenin ikinci kuşağı tarafından yönetildiğine değinen Yıldız, şirketin devamlılığı açısından halka arzı önemli bir aşama olarak gördüklerini kaydetti.(AA)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir