Havuç ve Havucun Faydaları Nelerdir

Havuç Hangi Hastalıklara İyi Gelir?: Özellikle kış aylarında taze olarak, yemeklerde pişmiş olarak veya salatalarda aromatik olarak tükettiğimiz havuç sebzesi tüm bunların yanında tohumu ile birlikte şifa dağıtmaktadır.

Sulu toprakları seven bir yapıda olan havuca Araplar cezer, Farslar kezer, Romalılar ise daudus carota adını vermekteydiler.

Havuç: A Vitamini , B, C, D ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin bir besindir. Havucun içeriğinde karoten, şeker ve fosfor da bulunur.

Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir. Kansere karşı koruyucu bir besindir.Cinsel gücü arttırır.

Havuç bağırsakları çalıştırır , hazmı kolaylaştırır. İdrar ve Gaz söktürür. Kabızlığı önler, ishali keser.

Astım, bronşit ve öksürüğe karşı yararlıdır.

Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardım eder.Bağırsak iltihaplarına ve böbrek Ağrılarına karşı etkilidir. Bitkinliğe ve Kansızlığa karşı faydalıdır.

Kandaki kolesterol oranını düşürür,Kalp krizi ve felç riskini azaltır. kalp hastalıkları ve damar sertliğine karşı yararlıdır. Kanı temizler.Anne Sütünü arttırır.

Cilde tazelik ve canlılık verir. Cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.Alzheimer, Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Diş etlerini güçlendirir.

Havuç Faydaları
Tıbbi olarak neler kazandırdığına bakacak olursak; kırmızı renkte olan havuç, yabani de olsa, bilinçli de ekilse yine de faydalıdır.

Çocukların fazla havuç tüketmesi bağırsaklarında yerleşen solucanların hızlı bir şekilde düşmesini sağlar. Tohum hali erkekler tarafından tercih edilir; çünkü erkeklik cinsel gücünü arttıran bir içeriği vardır.

Yine bu bitkinin tohumunu kurutabilir ve şifa amaçlı kullanabilirsiniz. Kurutulmuş havuç tohumunu çay gibi demler ve içerseniz sarılık hastalığının şifa bulmasını sağlar.

Ayrıca karaciğerdeki hastalıkların icabına bakar. Yeni doğum yapmış kadınların süt miktarını arttırır ve bebeklerin daha iyi beslenmesini sağlar. Diğer taraftan da iştah açıcı özelliği vardır.

Lapa şeklinde yapılıp derideki pis kokan yaralara pansuman edilirse bölgeyi temizleyecektir.

Havuç tohumunu ezerek su ile tüketirseniz kadınların adet dönemlerindeki kanamaları söker ve atımını kolaylaştırır. Atılan miktarı da arttırarak vücudun temizlenmesini sağlar.

Üzüm ve havuç beraber kaynatılırsa, süzülmeli ve içilmelidir. Bu şekliyle hemoroitlere faydası dokunur. Özellikle bu uygulama vücudun iç organlarındaki su toplamalarına iyi gelir.

Bedendeki hemen her türlü ağrıyı ağrı kesici ilaçlar gibi dindirir. Havuç ile yapılan turşu verem hastalığına iyi gelir, ayrıca karaciğeri ve mideyi de güçlendirir.

Aç iken yenen haşlanmış havuç diş etlerine güç kazandırır ve ses tellerini açar.

Sarımsak ve havuç beraber bacaktaki ağrılara şifa verir.

Havuç Faydaları
On iki parmak bağırsağı ülseri ve midedeki ülseri iyi eden bir özelliği vardır. Lapa şeklinde derideki yanık ve yaraların hızlıca kapanmasına vesile olur.

Bir cevap yazın