Bakla Neye İyi Gelir

Baklagiller ailesinin babası olarak bilinen bakla, değerli bir besin maddesidir. Hem taze hem de kuru olarak tüketebilme seçeneği bulunmaktadır. Yılık olarak üretimi yapılan baklayı mevsiminde tüketmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Çünkü baklanın seralarda mevsimi dışında üretimi yapılmaz.

Bakla ayrıca hayvanların yem ihtiyacını karşılaması içinde üretilir. Baklagiller sınıfa adını veren bu eşsiz sebzenin alt sınıfında ise fasulye, mercimek, nohut gibi protein kaynağı zengin olan sebzeler bulunmaktadır. Bu sebzelerin ortak özellikleri baklagillerin zengin içeriğiyle dolu olmasıdır.

Baklanın kökeni Asya'ya dayanmaktadır. Ancak Akdeniz ülkelerinde de yetiştirilmektedir. Genel olarak az gelişmiş fakir ülkelerde protein kaynağı çok güçlü olduğundan bakla önemli bir besin kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bakla kış aylarında toprağa ekilir, ilkbaharın gelmesiyle de hasat edilerek sofralarımızı süsler.

Bakla, Özellikle çiftçiler için toprağın kalitesini de arttıran bir bitkidir. Toprağa bıraktığı azot sayesinde yetiştiği topraklarda verim artar. Baklanın beyaz renkli çiçekleri vardır. Bu çiçekler bakla ve badıç adı verilen meyveleri üretir. Taze baklanın yoğurt ve dereotuyla süslenerek zeytinyağlısı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Bunun yanı sıra kuru bakla dediğimiz baklanın kurutularak kullanılmasıyla elde edilen fava mezesi de baklanın en sevilen yemeklerindendir.

Bakla Neye İyi Gelir?

Doğada her sebze ve meyvenin bir şifa kaynağı olduğu gerçektir. Şifa kaynağı sebzelerden biride Bakla' dır. Bakla Neye İyi Gelir diye merak edenler için açıklamak çok faydalı olacaktır. Öncelikle oldukça güçlü bir protein kaynağıdır. Tam anlamıyla vitamin deposudur. İçeriğinde A,B,C vitaminlerini bulundurarak vücuda kuvvet verir. Bununla birlikte demir eksikliği çeken kişilerin bakla zamanı bakla tüketmesi yerinde olacaktır.

Bakla Neye İyi Gelir bilinmesi gereken en önemli şifalarından biride doğal insülin kaynağı olmasıdır. Bu sayede kandaki seker oranını dengeler. Ayrıca Kötü kolesterol düşmandır. Bağırsak sistemini yumuşatarak kabızlığı giderir. Buna bağlı olarak oluşan hemoroit sorununda, lifli bir gıda olan bakla tüketimi etkili olan bir çözüm olacaktır. İdrar atımına yardımcı olur. Böbreklerde oluşan kum ve yahut taşların dökülmesinde rol oynar. Baklanın tohumu bile lapa olarak deri hastalıklarında oldukça başarı göstermektedir. Ayrıca üst solunum rahatsızlıklarında bakla tüketimi sağlığınız için yararlıdır.

Sivilce izleri için bakla içi maskesi
Yüzünüzde ve vücudunuzda kurtulamadığınız sivilce izleri için kolay uygulanan bir karışım.

1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp robotta ezin, 1 çorba kaşığı badem yağını baklalara ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardında cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu karışımı haftada 1 gün yüzünüze sürün.
Suna dumankaya

Bir cevap yazın