Defne Yaprağı ve Defne Yaprağının Faydaları

Arapçada rend adı verilen defne ağacı birkaç türü ile uygun tüm iklimlerde yetişmektedir. Özellikle yaprağı ve yemişi hastalıklara çare olarak kullanılmaktadır.

Tıbbi olarak kullanılan yabani defne insanlar tarafından ekilmeyen kendiliğinden çıkan ve yetişen, dalları, kökü, yaprakları ve yemişleri ile uzayan bir bitkidir.

Kokusu çoğu insanın hoşuna gider. İlginç olarak yaprakları dökülmeyen bir ağaçtır. Tek defalık kullanım oranı en fazla on gram olmalı ve bu miktarı geçmemelidir.

Aşırı kullanımda hemen bir sağlık kuruluşuna gidilip ciğerlerin kontrol ettirilmesinde fayda vardır.

Defne Yapraklarının Faydaları

Defne yapraklarını haşlayıp elde ettiğiniz suyu içerseniz çok ağır hissedilen baş ağrılarını bile kesmektedir.

Kadınların adet dönemlerindeki gecikmelerini düzene sokar, zor gerçekleşecek doğumlarda kolaylık gösterir, böcek ısırmaları veya sokmalarında tesirlidir. Sadece haşere sokmalarında değil hemen her türlü zehirlenmelerde kullanılabilir.

Defne ağacının meyvesi de şifalıdır. Sadece iki adedi ezilip tüketilse bile mide, göğüs, ciğer veya bağırsak sancılarının hepsini hızlıca keser.

Mesane bölgesindeki rahatsızlıklar için yaprakların kaynamış halini o bölgeye pansuman gibi koymak iyi gelmektedir.

Ayrıca düzenli tüketilmesi yüksek ateşin düşmesini sağlarken, bünyeyi terletir ve terleyen vücut rahatlar.

Defne ağacının meyvesini ıslatıp havanda döverseniz, günlük iki kaşık alınması çok hızlı bir şekilde bağırsak ağrıları için çözüm oluşturmaktadır.

Defne Yaprağının Faydaları
Defne yaprağı bazı yemeklerde veya yiyeceklerde baharat niyetine de kullanılmaktadır. Yemeklere ayrı bir koku vererek sası kokunun giderilmesini sağlar. Bu da iştahın kesilmemesi için yararlıdır.

Defne Yaprağının Faydaları
Böylece iştahın da açılmasını sağlayarak mideye gıda girmesine vesile olur. Zaten mide alınacak hazmı zor besinleri bile defne sayesinde kolaylıkla hazmedecektir.

Defne Yaprağının Faydaları
Damarlardan tüm vücutta dolaşan kanın düzenli bir şekilde dolaşmasını sağlar. Defneyaprağı ve sirke kaynatılır ve bu su ile ağız çalkalanırsa mevcut dişe ağrılarını da geçirir.

Bir cevap yazın