Beyaz Hardalın Faydaları

Beyaz Hardal Hangi Hastalıklara İyi Gelir?: Arapçası Hardal Ebyaz olan beyaz hardal bitkisi iklim ve toprak ayırt etmeden hemen her yerde yetişebilmektedir.

Kökü, sağı veya yaprağı değil meyvesi şifa kaynağıdır. Çiftçilikte özel olarak ekimi yapılabilen bir bitkidir. Zaten esas faydalı olan beyaz hardal da budur. Dozu yaklaşık on gram kadardır.

Kaynatıldığında elde edilen su diş ve kulak ağrılarına çok iyi gelmektedir. Ezilmiş ve toz haline getirilmiş beyaz hardal bitkisi, üzüm suyu ile birlikte kullanılırsa ihtimarı engeller.

Yakılırsa ortaya çıkan duman sağda soldaki haşereleri öldürür ve temizlik sağlar. Dövülen beyaz hardal çiçeği diş ve dişeti ağrılarını gidermekle kalmaz, ağızda dolandırılırsa ağız içindeki diğer sızıları da dindirir.

Dövülmüş halini suda kaynatırsanız bal ile halitası göz kenarlarına sürülürse görme gücünü ve netliğini arttırır. Tabi göz kusurlarını tam olarak çözemez. Geçici ama faydalı bir etki bırakır.

Yenilerek tüketilen beyaz hardal balgam şikayeti olanların bu derdine deva olur. Birçok şifalı bitkiye bu özelliğini kazandıran sirke ile beyaz hardalın karışımı da yararlıdır.Derideki termeye ve uyuz hastalığına çok iyi gelir.

Yakısı hem saçkıran rahatsızlığına hem de gut hastalığına şifa verir. Özellikle siyatiğin kasık ve bacaklarda oluşturduğu ağrı yakı halindeki beyaz hardal ile çözülebilmektedir.

Balmumu ve beyaz hardal karışımı krem gibi yüzün çeşitli yerlerine yedirilirse güzellik kremi işlevi görür ve daha güzel renkte bir cildiniz olur.

Beyaz Hardal Bitkisi Faydaları
Bu şifalı bitki ile üzüm şurubunu karıştırıp içerseniz daha çok bağırsakta tutunan solucanları düşürmenize yeter.

Kuvvetli muhtevası ile cinsel isteği arttırır. Özellikle gençlerin zihinsel bulanıklıklarına çare olarak kullanılan bir şifadır.

Beyaz Hardal Bitkisi Faydaları
Baras adı verilen vücudun dış tenindeki irin toplamış yaraları veya sivilcelere çok yararı dokunmaktadır.

Bir cevap yazın