Eşek Kulağı ve Eşek Kulağı Bitkisinin Faydaları

Halk arasında mayasıl otu ve yılanyastığı olarak da bilinen eşekkulağı bitkisi yaprakları ve kökü ile birlikte şifa dağıtan bir bitkidir.

Çalılık olan bölgelerde çokça yetişen eşekkulağının geniş, katlı ve uzun yaprakları ikili halde dizilmiştir. Çiçeklerinin rengi mavinin koyu tonudur. Kök kısmı ise kara renktedir.

Sonbaharın ilk günlerinden yazın ortalarına kadar toplanma süresi vardır. Toplanan eşekkulağı kurutulur ve şifa için saklanır.

En çok elli gram kadar eşekkulağını suyla haşladığınızda günlük olarak az az tüketebilirsiniz. O zaman fayda sağlar.

Eşek Kulağının Faydaları ve Eşek Kulağı Bitkisinin İyi Geldiği Hastalıklar

Organizmanın ateşini hafifçe ve geçici olarak yükselterek terlemeye neden olur. Terlemede vücuttaki fazla ürelerin deri yoluyla atılmasını sağlarken diğer taraftan da deri gözeneklerini açmış olur. Böylece cilt daha rahat hava alır ve sağlıklı olur.

Haşlandıktan sonra kalan suyu il ağzınızı uzun süre çalkalarsanız boğazınızdaki soğuktan veya tahrişten oluşan iltihabı ve ağrıyı geçirir. Dilinizdeki hafif yaraların geçmesini sağlarken tahrişten kaynaklanan dil ağrılarının ve enfeksiyonlarının da çözümü olur. Ağzın içinde oluşan pamukçuk gibi rahatsızlıkların da ilacıdır.

Eşek Kulağı Faydaları
Soluk alıp-vermede zorluk çekenlerin de şifası eşekkulağıdır. Boğmacanın geçmesi için yardımcı olurken, sürekli öksürüklerde de yarar sağlar. Bronşit hastalığında belirtilerin hafiflemesini sağlar ve yavaşça bronşiti de geçirir.

Eşek Kulağı Faydaları
Yine kaynamış suyunu ishalden kurtulmak için kullanabilirsiniz. İshale neden olan şeyi tüketmeyi bu esnada bırakmalısınız. Örneğin kirli suları, mayonez gibi bazı bünyelerde ishal yapan gıdaları tedavi sürecinde tüketmemelisiniz.

Eşek Kulağı Faydaları
Midedeki ekşime veya yanma sonucu oluşan gastrit hastalığında ortaya çıkan iç kanamaların kesilmesini ve daha da büyük hasarlara yol açmasını engeller. Diğer iç kanamalara da tesir ederek durmasını sağlar.

Eşek Kulağı Faydaları
Eşekkulağı bitkisi önerilen miktarın dışında kullanılmamalıdır.

Bir cevap yazın